13 Eylül 2009 Pazar

Soysuzlar Çetesi


Kaç haftadır gitmek istiyordum bu filme.Filmi izlemek için gittiğimiz sinemada bu film yoktu ve ilk hafta izleyemedik.Gösterimden kalkmadan gitmek istedim.Az önce sinemadan geldik ve hemen yazmak istedim.

Orjinal ismi ile tabiki dilimize çevrilemeyeceği için ( inglourious basterds )Soysuzlar Çetesi yanılmıyorsam 3 hafta önce gösterime girdi.Bir Tarantino filmi.Aslında ben Tarantino filmlerini çok çok sevmem.Fakat tarzı karşısında her zaman şapka çıkarırım.Diğer filmlerde olmayan kendine has tarzı Tarantino ismini yaratmıştır bu tarz.
Fimlerinin kurguları çok güzel ama kan revan dolu sahneler bir süre sonra bana rahatsızlık verebiliyor.Sadece kan revan dolu sahneler değil tabi,şiddet dolu sahneler de aynı şekilde.Tarantinonun diğer seğrettiğim filmlerinin, aksine bu film çok eğlenceliydi.Şiddet,kan bolca vardı.Ama değişikte bir espri anlayışı vardı. Şiddeti dengeleyen espri anlayışı olmuş.


Brad Pitt'e değinmeden de geçemeyeceğim.Gerçekten çok iyi bir oyuncu,onu izlerken insan rolünün hakkını verdiğini düşünüyor.Filmlerdeki başarısı ben sadece yakışıklı biri değilimi anlatan en somut durum.


Filmde diğer çekici karakterlerden biri de Hans Landa isimli Alman subayı.Zevkle seğrettirmiştir kendisini.


Özetle filmin konusuna gelince Nazilere savaş açan bir grup Amerikan Yahudinin işgal altında olan Fransada yaptıkları.Politik açıdan ele almayacağım.Ama büyük ihtimalle bu nedenlerden ötürü bol bol ödül alacaktır.Olanları masaya yatırırsak zaten bu kadar basit değil.Filmde zaten sadece Tarantionun hayal ürünü.Tarantino zekasına yakışan çok fazla ilginç öğe var ki mutlaka görülmeli.Sinema perdesinin yakılması gibi.
Gerisini merak ederseniz izleyin derim. Filmin Türkçe sitesine de göz atabilirsiniz.

7 yorum:

birkadin dedi ki...

ben de izledim Yildizcim, cok cok guzeldi, ben genelde sikilirim, yerimde duramam boyle uzun filmlerde ama hic fenalik gelmedi bana, bi de surekli dilin degismesi de cok hosuma gitti :) kanli yerlerde gozler kapanir, gerilimlerde kulaklar, bu kural bozulmadi o ayri :)

yıldız dedi ki...

Evet Görkemcim sürekli konuşulan dillerin değişmesi bile sıkmadı.Uzun olmasına karşın temposu yavaşlamadı filmin.

Pinky dedi ki...

Damloda önermişti geçenlerde filmi. ben hala vakit bulup gidemedim. ama mutlaka izleyeceğim günün birinde :) ayrıca müzikleri de çok güzel :)

yıldız dedi ki...

Müzikleri hemen bulmak istiyorum Pinkycim,bayıldımm müziklerine de:)

Adsız dedi ki...

Bir film daha geldi izleneceklere :)

Damlo dedi ki...

hehe brad pittin italyanca konuşması nasıldı :D:D

yıldız dedi ki...

Süperdi:))Bence Brad Pitt bundan sonra komedi filminde oynasın;)