23 Eylül 2009 Çarşamba

İtiraf ediyorum


Eskiden çok düzen takıntısı olan bir insandım.Evet itiraf ediyorum.Artık değilim.Üniversite yıllarımda bile evimi temizlemeden,toplamadan ders çalışmaya başlayamazdım.Dolaplar düzgün olmalı,masada,sehpada alakasız dağınıklık olmamalı.Hatta bazen bulunduğum diğer ortamlarda bile bir şeyler toplamaya çalışırdım.
Evlendim.İlk zamanlar hem çalışmak hem de evli bir kadın olmak zor geldi.Evet bunu da itiraf ediyorum.Üstelik bazı hafta sonlarımda da çalışıyordum o yıllarda.Hafta sonları temizlik mi,alışveriş mi,arkadaşlarla görüşmek mi,aileyle zaman geçirmek mi,yoksa sevgili eşinle başbaşa takılmak mı gibi konularda bocaladım.Amannn evlilik bu muymuş.Ben ne rahatmışım dedim.Evet kesinlikle dedim.Aynen böyle dedim.Sonrasında baktım ben süper bir kadın olamam.Ne yaparsam kendime yapacağım.Boşver sen iyisi mi kendini değiştirmeye çalış dedim.Nasıl zor oldu ilk zamanlar.Sevgilim eve gelirdi.Salona girer ceketi ayrı sandalyeye asar.Kravatlar ayrı yerlerden çıkar.Üstelik başka 3 oda daha olmasına karşın nedense bu kıyafet sergisi için salon tercih edilirdi.Topla,topla,söylen,söylen bitmezdi.Sanki evde 2 kişi değil 5 kişi yaşıyoruz gibi bir dağınıklık.Bir süre inat ettim.Kaldırmadım.Ama bana nasıl battı,nasıl sinirim bozuldu.Tabi sadece kıyafet sergisi değildi dağınıklık:))Dosyalar,kalemler,telefonlar bir yerde aklınıza ne gelirse artık bir de siz ekleyin.Masanın üzeri çıpıt çarşısı gibi.Sonra sevgilim nasıl olduysa sergisini kapamaya karar verdi:))Pantolan yerini buldu(Kravatlar hala arıyor bu arada.Kimi zaman arabadan kimi zaman dolapların bir köşesinden çıkıyor.)Neyse ben de sabırlı oldum.Aşmaya çalışırken çok zorlandım.Ama bel fıtığı olduktan sonra özellikle sadece kendime zarar verdiğimi anladım.Hoş bel fııtığı olmamda temizlik yapmam arasında çok fazla ilişki yok onu da başka zaman yazarım belki;))
Kendime dedimki senin zamanından gidiyor,kendine ediyorsun.Biraz dur.Karınca gibi didinip durma.Azıcık soluklan.Zor oldu hem de çok zor.
Ama artık öyle değilim.Yoruluyorum,işten,güçten,insanlardan.Eve geldiğinizde dışarıdaki sıfatlarınız kapının ardında kalıyor.İkinci mesleğiniz ev kadınlığınız harekete geçiyor.Üstelik sevgilim dağınık olsa da bana yardımcı olan bir eş.Mutlaka bir şeylerin ucundan tutar.Tabi çoğu zaman benim zorumla olsa da:))
Az önce dolabımı toplarken aklıma geldi bunlar.Eskiden mağaza dizaynını kullanırdım dolaplarım için.Kitap gibiydi herşey.Ama artık o kadar değil.Sehpamda dergiler,kitaplar yayılmış durumda ki bunların çoğu bana ait.Yanımda bir meyve kasesi duruyor yarım saattir her ne kadar bana batsada,duruyor işte.

Çünkü zaman kıymetli.Daha okunacak çok kitap var,Seyredilecek çok şey var.Öğrenilecek,araştırılacak çok şey var.Bazen bir anda hepsini okumak istiyorum.Tüm kitapları okuyayım,tüm filmleri seyredeyim.Ama zaman yok...
O yüzden itiraf ediyorum eskisi gibi takmıyorum düzene.Asla büyük dağınıklıklara gelemem hala.Ama kendimi de masadaki bilgisayar için üzemem :))

8 yorum:

birkadin dedi ki...

seni oyle iyi anliyorum ki Yildizcim, esyalar yerini bulana kadarmis aslinda hersey. ben de simdi senin gibiyim ama benim baslangic noktam oyle degil :) hep anneyle yasadim ben, o toplayinca temiz, miis kokulu odada ders calismak ayri bi keyifti ama toplamadiginda da kitaplarin arasinda calismak da ayri bi keyifti.

simdi ise cok sukur diyim, benim gibi yarim temiz birisiyle yasiyorum, tamamliyoruz iste birbirimizi :)

cenem dusmus ama sondan ikinci paragrafin beni de cok fena gaza getirdi, yapmak lazim Yildiiiz

yıldız dedi ki...

Dağına göre kar verirmiş;))Bana da bu takıntımı aşacak biri gerekmiş,sana da yarım temiz biri;)

Evet yapmak gerek,ruh beslenince gerisi kolay;))

Damlo dedi ki...

herkes de ayrı bi takıntı işte ama ne olursa olsun obsesyon kötü bişi; kurtulduuna sevindim. bi de bende de var bi anda okuyayım kitapların hepsini durumu. hatta yemeyi falan tasarlıooorum :D

Pinky dedi ki...

Banada ara ara düzen takıntısı geliyor Yıldızcım. Gaza gelip topluyorum, aşırı temizlik yapıyorum, dolabı - çekmeceleri mağaza gibi yapıyorum. O 2-3 ay gidiyor, sonra yine baştan. bir de anneme ahkam kesiyorum böyle yapılır, şöyle düzenlenir diye :D iş başa düşünce ne yapıcam bilmem. merakla bekliyorum :) Yormamak lazım aslında bünyeyi :)

Yasemin dedi ki...

günümüzde etraftaki bütün kadınların herşeye yetişme sorunu var. Ben de en azından farkına vardım, durdurmaya çalışıyorum. Mükemmeliyetçilik çok zor biliyorum, bundan kurtulmaya çalışmak belki daha da zor. Bu yüzyılda yaşayan kadınlara sabır!

yıldız dedi ki...

Damlocancım seninle aynı düşünüyoruz,yani bir anda tüm kitapları ,okusam bitirsem istiyorum.

Pinkycim zaten sen de bir düzen taknıtısı olduğunu tahmin ediyordum:))İş başa düşünce benim gibi oluyor.O mağaza düzeni bitiyor:))

Yasemin,aynen öyle kadınlar süper kadın olma derdinde mi,böyle bir misyon mu yüklenmiş bilemiyorum.Kurtulmak gerek ama:))

Sibelbek dedi ki...

zor iş ev kadınlığı! benim hamurumda yok! Ben hiç bir zaman düzenli biri olmadım, artık annemin toplamasından mıdır bilemiyorum... ama evle ilgili en sinir olduğum takıntım mutfakla ilgili... sürekli mutfak topluyorum Yıldız, inanamazsın iki saatte bir mutfak toparlıyorum resmen!!! bir dönem kuzenlerimde bizde kalmıştı, sadece eşimle ilgili değil yani bu durum... offf! düşündükçe daralıyorum valla :P

yıldız dedi ki...

Mutfak zaten başlı başına bir konu yemek yapmadan bile dağılma özelliğine sahip:))Birde kalabalık ev,işleyen mutfaksa topla topla bitmez doğrusu:))