2 Mayıs 2011 Pazartesi

Demirsel mevzular-6 levellik Demir

0 kilometre işte.Her şeyi adım adım öğreniyor.
Gidecek çoook yolu var.Bir şey yaptığında duruyorum ne biliyor ki öğrenecek işte diyorum.Neler neler bilecek diyorum.
Çok hareketli bir bebek durmuyor yerinde.Emeklemeyemese de tam olarak istediği hedefe mutlaka ulaşıyor.
Adı gibi Demir öyle güçlü ki.
Aylar önce belirtileri başlayan dişten bir haber yok.Doktor demişti aylar sürebilir diye.Ben 5-6 aylıkken çıkarmışım.Eşim de 6-7 de çıkarmış sanırım.Diş konusunda anne-baba ne zaman çıkardıysa bebek de aynı zamanlarda çıkarırmış.Eninde sonunda çıkar da yarattığı sıkıntılar çok kötü.Uykuları bölünmeye başladı geceleri.Ağlayarak uyanmazdı ağlıyor geceleri.Tabi gündüz yaşadığı duygular da etken olabilir.Bebekler çok hassas,her şey etkileyebilir kırılgan yapılarını.
Bir bebekle empati kurmak çok zor.Çünkü hatırlayamıyoruz bebeklik zamanlarımızı.Ne düşünüyor,ne istiyor tam olarak diyerek onu doğru yorumlamaya çalışıyorum çoğu zaman.

Yeğenime de dedim o daha 6 level,hepsi kısım kısım ancak yapacak bazı davranışları birden bekleme.Çok hoşuna gitti tabi bir oyun sever olarak bu benzetmem,arada söyleyip gülüyor.

Gün be gün etap etap kendini geliştirip yapabilirliklerini arttırıyor.
7 level olunca evde rahat rahat gezinen Demir bakalım neler yapacak:)

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Diş çıkarma dönemleri hep zor geçiyormuş sanırım,bakalım biz ne yapacağız!Kolay gelsin canım,umarım kolay atlatır Demir bey bu zor zamanları:)

tarih84 dedi ki...

yavaş yavaş annesi ayyy minik kelebeğimiz demirimiz yavaş yavaş büyüyor dünyayı keşfediyor dünyaları görüyor ve yeni hayatlara dahil oluyor annesinin gözünden bizlere hayatını heyecanlarını aktarıyor. kuzucum oyy çok sevesim geldi ne olur kokla benim yerime de:)) diş konusunda çok haklısın genetik çok önemli 7. ayda ilk diş patlağı oluşur sonrası da gelir.

Ayla dedi ki...

Çok kolaysın size, çok zordur bir dönem.İnşallah Demir de rahatlıkla atlatır bu dönemi

Sibelbek dedi ki...

Tibet'in ilk dişi kaç aylıktı çıktığında hatırlayamadım bak şimdi, ama bütün çocuklarınki alttan çıkardı Tibet'in üstten çıkmıştı :))) büyüdükçe onları izlemek daha keyifli oluyor :)))