26 Ağustos 2009 Çarşamba

eski bir kitap arasında kurumuş bir çiçek

Akşam vakti yürürken eski kitap satan bir tezgahın yanından geçtim.Tezgahta yer alan en eski kitabı elime aldım.Kitabı açar açmaz kurumuş mor kuru bir çiçeği sayfalar arasında gördüm.O an kalakaldım,kimbilir hangi zamanda kim tarafından konulmuş,kurutulmuş,unutulmuştu.Kitap en az 30 senelik vardı.Belki çiçek o kadar eski değildi.Düşündüm bir an,kitaba koyarken çiçeği ne düşünmüştü acaba kitap sahibi ya da çiçeğin sahibi?Neydi ruh hali?

8 yorum:

Pinky dedi ki...

insan çok merak ediyor dimi :) o kitabı kullananın neler yaşadığını, o çiçeğin hangi duyguların anısı olduğunu. bende eski eşyaları görünce çok merak ederim. neler yaşadı bu eşyalar diye.

yıldız dedi ki...

Evet gerçekten çok merak ettim,ne kadar zaman önceydi,ne yaşadı,nasıldı ruh hali,üzüntülü müydü,mutlu muydu?

birkadin dedi ki...

ayy ben de cok merak ettim, soyle cam kenarinda oturmus bi kiz, disarisini seyrediyor, yaninda da solmaya yuz tutmus cicegi, koyuveriyor en sevdigi sayfaya, o bakti bu bakti belki sayfa degisti, belki kitap bile degisti.

yıldız dedi ki...

Evet belki kitap onun bile değildi,belki birini mutlu etmek için konuldu o çiçek,belki de sadece mor çiçek seven biriydi..

Adsız dedi ki...

esra dediki

Onunda bir kitabı ve çiçeği vardı anton chovun hikayelerinin arasında bir dağ sümbülü... Yıllar önce sevdiğibiri arabayla giderlerken mor sümbüllü tarlaları görüp aniden arabayı durdurup sümpülü koparıp getirmişti.Çok mutlu bir andı güneşli ve mavi

Derken maziye karışınca o günler, kız artık sevdiği kitabı bidaha açmadı arasındaki o sümbüle bakmasın diye Derken yıllar sonra başka sevdiği birine verdi o kitabıDerken hırçın hayat onada kısa süre tanıdı . sümbülle sevdiği de kitapta hepsi gitti.Geriye yalnızca hatırladığı günler kaldı kimbilir belki birgün anılarıda veririz Daha iyileriyle değiştirmek üzere...

yıldız dedi ki...

Esracım bizde merak ettiğimiz bu olayı bir hikayeye bağlamış olduk sayende..

Mutlu son yazmak bizim hayalimize kaldı artık..

Sibelbek dedi ki...

satın aldın mı o kitabı? en sevdiğin renk mordu değil mi?
bu bir işaret olmalı :)

yıldız dedi ki...

Kitabı alıp almama konusunda kararsız kaldım,almadım.Ertesi akşam gittim bulamadım:(

Akşam yatıp duvarıma baktım(mor renkte) mor çiçek aklıma geldi.Nasıl bir tesadüf dedim:)