9 Ağustos 2011 Salı

Çocuklu halimiz çocuksuz halimizi döver

Üniversiten,çok yakın arkadaşım,eşi ve kızı cumartesi akşamı iftara bizdeydiler.Son anda haber verdi.Ben mutfakta bir şeyler yaparken aradı,sofraya iki tabak daha koy dedi,memnun oldum.
Kızı 2 yaşını doldurdu.Şimdi Demir de hareketlenince ikisini kollamaktan ne konuştuğumuz anlamadık iftar sonrası.
Onlar gidince düşündüm çoğu zaman hafta sonlarını birlikte geçirirdik.Hatta onlar Bursada yaşarken ya biz sık sık Bursaya giderdik ya da onlar İstanbula gelirdi.Gezerdik,eğlenirdik en güzeli de sabahlara kadar sohbet ederdik arkadaşımla.Tıpkı üniversite zamanlarımız gibi.Bu konuşmalar bize terapi gibi gelirdi.Hayaller kurar,eskilerden konuşur,yenilerden konuşur,konuşur da konuşurduk.Eşlerimiz de arkadaş olduğu için onlar birlikte vakit geçirirken çoğu zaman biz iki arkadaş birlikte bir yerlere giderdik.
Sonra ....
Sonra ne mi oldu?
Arkadaşım hamile kaldı.Sabahlara kadar konuşmaya niyetlendiğimiz gecelerde arkadaşım uyuyakalmaya başladı.Gezerken kendimize alışveriş yapacağımıza bebek mağazalarında gezer olduk.Öyle her yere gidemez olduk.Sonra arkasından doğum zamanı.Sürekli arkadaşımın yanına gittim özellikle yalnız olduğu zamanlarda.Bebekle vakit öyle hızlı geçiyordu ki oturup iki laf etmek istediğimizde bile akşam oluyordu.Aradan aylar geçti.Vakitlerden geçen yazdı.Ben bu sefer karnım burnumda.Ama vazgeçmiyoruz da plan yapmaktan.
Bir yerlere gideceğiz bir hafta sonu.Eşi de yoktu.Kızını da ablasına bırakacak biz de çıkacağız akşam.Öğleden sonra bizim çıtırık uyumadı.Haliyle mızır mızır huzursuz.Arkadaşım kızını uyuturken ben de uyuyakalmışım.9a doğru uyandım,uyanınca gülmeye başladık.Ne oldu bize diye.Tabi gezme işi kaldı.
Arkasından benim doğum yapmamla bizim gezip,eğlenme işlerimiz rafa kalktı.Aylardır bir yerlere çıkmıyoruz.
Ama hala biz tatil planı yapıyoruz birlikte.Bu sefer hemen değil,iki sene sonraya:)

uğur böcüğü oğluma ithafen

9 yorum:

cafenoHut dedi ki...

Benimde üniversiteden kardeşimden ayırmadığım 3 arkadaşım var. Aslında vardı... şu sıralar sanki arkadaşlığımız bile rafa kalktı.. ben bekliyorum çocuklarının biraz daha büyümesini o zaman tekrar eski günlerdeki gibi olacağız sanki.. Üçü de sırayla evlendi sonra ilk çocuklar, arkasından ikinciler geldi. Ben ve kardeşim evlenmeyince, çocukda olmayınca haliyle giremedik muhabbetin içine, kendimizi uzaylı gibi hissettik hep toplandığımızda. Zaten öyle bir koşuşturma, hengame ki buluşmalar biz sadece tenis maçı seyreder gibi bir ona bir diğerine bakıyoruz. O eski günler biliyorum bir daha gelmeyecek ama herkes başka mutluluklar koyuyor eskisinin yerine yoksa hayat çekilmez olurdu herhalde...
umarım siz tatil planınızı gerçekleştirirsiniz hem 2 yıl nedir ki, göz açıp kapayıncaya kadar geçiverir..:)

yıldız dedi ki...

Eşimin kuzenleri ile ilk evlendiğimizde
epey görüşüyorduk.Onlar bizden önce çocuk sahibi olunca dediğin gibi oldu ortamda uzaylı gibi hissettik kendimizi epey zaman görüşemedik.
Bir de ben yapmam sanıyordum ama insan sürekli çcouğundan söz ediyor.Bu da ister istemez karşısındakini bazen sıkıyor.Elbette çocuklar büyüyecek ve arkadaş isteyecekler.
Ama çok doğru dedin eski günler gelmeyecek.

Unknown dedi ki...

Arkadaşların çocukları olunca görüşme sıklıkları azalıyor ne yazık ki..Hele hele çocuğun büyüme aşamasında hep bahaneler oluyor...Oyun çağınad a gelince görüşmeler sıklaşıyor ,.
Sistem böyle bir döngü galiba ...

yıldız dedi ki...

O da çocuklar oyun çağında anlaşabilirlerse bir de işin bu kısmı var.

Pinky dedi ki...

uyuyakalmalarınız çok şeker ama :)

sizin telaşların, eğlencelerin mecburen bittiği yerde bunları ufaklıklara devrettiniz demekki Kelebeğim, şimdi hareket onlarda. neyse iki sene çok uzun değil, yeniden başka bir formatta devam edersiniz ;) çocuklar biraz daha büyüsün uuu neler yaparsınız.

Sibelbek dedi ki...

evlilikle birlikte bile görüşmelerde azalma oluyor ki bir de çocuk eklenince :) dediğin gibi çocukları biraz büyütmek lazım :)))

yıldız dedi ki...

Pinkimm sorma uyku hamilelikte komik hallere sebep oluyor:)Biz de aynı şeyi düyoruz,onların devri başladı:)

Sibelim aynen öyle evlilikle bile azalıyor görüşmeler.

annesiningülü dedi ki...

bi kocakarı sözü derki;
evlinin bekar, çocuklunun çocuksuz arkadaşı olmazmış :D
yeri geldi dedim, bende diyenlerin yalancısıyım :))

Deniz dedi ki...

hepsinin yeri ayrı :)
O günler de güzeldi, ama çocuklu bambaşka