11 Aralık 2011 Pazar

Crazy,Stupid Love


Artık dizilerimi izlemekten film izlemeye fırsat bulamıyorum.Yeni izlediğim bir kaç dizi daha var.Person Of İnterest,New Girl,Happy Endings ve yakında Once Upon A Time izlemeyi düşünüyorum.Tabi Demir erken uyudukça ama şaşıbeş oldu uykular o kadar geç uyuyor ki.Neyse uzun zamandır izlemeyi düşündüğüm Crazy Stupid Love'u izlemeye karar verdim.
Filmin konusu bu zamana kadar çevrilenlerden pek de farklı değil.25 yıldır birlikte olan bir çiftin kadın kısmının yaşadığı duygusal boşluklarla kocasını aldatıp,bunu kocasına itiraf edip boşanmak istemesi ile film başlıyor.Bunun çevresinde gelişen olaylarla devam ediyor.Kadın eşiyle konuşurken diyor ki:
"Ne zaman biz olmayı kaybettik?"


Evet biz olmayı kaybediyoruz.Bunu anladığımız zaman acı çekiyoruz,başa dönemiyoruz,geri sarmaya çalışıyoruz,zaman çoktan geçmiş oluyor.Genelde kadın fark edip acı çekiyor,boşlukların sızısı içini yakıyor.Sorgulamalar başlıyor.

Aslında bu konuya ilişkin çok kitap,film,dizi var.Bir şeyler gözümüzü sokuluyor ama farkına varmıyoruz bu tarz hatırlatıcıları bile.Çünkü bu tarz konulu film vb.ler için:

  • Erkeklerin %90'ı asla izlemez,okumaz.
  • Erkeklerin %5'i silah zoruyla izler,okuması zaten düşünülemez.
  • Erkeklerin %3'ü izler ama kendimde değildim,zorla izledim der.
  • Erkeklerin %2'si izler,hak verir.
  • Kadınların %70'i izler,hayatın böyle olması gerektiğini düşünür,erkeklerden romantik komedi tadında hayat bekler.
  • Kadınların %25'i hayatta izlemez,okumaz böyle şeyleri.
  • Kadınların %5'inin haberi bile olmaz.
Şaka bir yana hayat bu filmler gibi işlemiyor.Ama bize bir şeyler olduğunu da hatırlatıyor.Hoş ben de izlemekten sıkılıyorum artık bazı filmleri.Gerilim,korku filmlerini de bırakalı beri kendimi sıkmayacak filmler izleme arayışında olunca soft filmler tercihinde oluyorum.Ama bu filmlerin bazılarının hatırlattıklarına da katılanlardanım.

****% ler tamamen uydurmasyondur.Herkes istediğini izleme ya da izlememe konusunda serbesttir.Genellemeler hayatta işe yaramayabilir.

4 yorum:

Kitap Eylemi dedi ki...

bence uygun yüzdeler belki oran biraz daha yüksekti, bunları izlemeyenlerin , okumayanların sonradan yaşayarak öğrenmeleri pek münasiptir.Yaşamdan karelerse izlemeye de okumaya da değer diye düşünüyorum...

Sibelbek dedi ki...

evet... bir şeylerin farkına varıldığında, toparlamak için gecikilmiş olabiliyor. bizim ülkemizde farkına varıp, toparlamaya çalışan kadın oluyor ama...

annesiningülü dedi ki...

onlara göre bence biz her şeyi abartıyoruz :)))

Syhn dedi ki...

steve carel seviyorum ya çok absürd filmleri olsa da, çok hoş filmleri de çıkıyor. o yüzden film de o oldu mu ben illa ki şans veriyorum ama dizilerden filmlere henüz geçemedim :)
hatta bi bölüm dizi izleyesim geldi :)