26 Aralık 2011 Pazartesi

Bir Gün

Bu kitabı okuyalı epey zaman oldu.Kısaca şöyle diyebilirim bir çok kitabın üstünde şöyle iyi kitap böyle iyi kitap diye yazar.Ve bu kitapların çoğunu okuyunca bu yorumların çoğuna katılmam.Ama bu kitabı okuyunca kesinlikle katıldım.Çünkü kitabı çok ama çok sevdim.Kitap bitmesin istedim.Üniversite mezuniyet gecesinde yakınlaşan iki gencin birbirleri ile olan arkadaşlıkları ve aşkı anlatıyor.Belki konu çok bilindik ama kitabın anlatım tarzı çok hoşuma gitti.Karakterlerin iç seslerini öyle güzel aktarmış ki yazar ben de öyle bir anda,böyle bir durumda böyle düşünürdüm herhalde dedim çoğu zaman.Karakterlerin endişeleri,anlık abuk düşünceleri,duyguları güzel aktarılmış.Kitap biterken iki arkadaşımdan ayrılıyorum gibi hissettim.


Geçen gün kitabın filmini izledim.Eğer önce filmi izlerseniz kitabı okumayabilirsiniz.Kitap severler için kitapların filmleri genelde hayal kırıklığı olabiliyor.Çünkü yönetmeni siz olduğunuz hayal dünyasıyla filmdeki kahramanlar,mekanlar ve diğer her şey sizi şaşırtabiliyor.Bunun dışında filme baktığımda kitapta çok etkilendiğim bazı kısımların filmde yer verilmemesi de etkili oldu  çok çok sevmememde.Fakat oyuncular kitaptaki karakterlere uygun seçilmişti.En azından bu açıdan izlemek keyifliydi.
Son günlerde sıcak bir hikayeye ihtiyacım var derseniz kitabı okuyun derim.Hatta kitabı GEZGİN KİTAP yapabiliriz.
Ama filmde kış günleri için bir seçim olabilir .

6 yorum:

tarih84 dedi ki...

ben sabredip önce kitabı okumaya karar verdim film hakkında yazılan yazıları bile okumuyorum ve inan kitaptan sonra film çekilmiyor sadece sevdiğin bir kitabın karakterleri misafirliğe gelmiş gibi bir tebessüm bırakıyor.

cafenoHut dedi ki...

Biz de daha yeni izledik filmi. Kardeşim okumuştu kitabını, ben okumadım ve dediğin gibi filmini seyrettikten sonra pek de okuyasım gelmemişti. Kardeşim de seninle benzer şeyler söyledi. Kitabı çok daha iyiydi dedi.
Dur bakalım okurum belki de...

Elif'in Defterinden dedi ki...

hakikaten iç ısıtacak bir hikayeye ihtiyacım var:)

Unknown dedi ki...

Ben de kitabı aldım ama daha okumadım.Zaten önce kitabı okuyacağım,filmi izlemeyi düşünmüyorum!

Deniz dedi ki...

ŞU an bunu okuyorum :)

bitter dedi ki...

kitap arayışı içindeyim bu aralar bu kadar tavsiyeye okumalıyım diye düşünüyorum :)