25 Şubat 2011 Cuma

her şey zamanla..

Uyku sorunundan çok söz ettim bloğumda da.Son günlerde artık Demir böyle bir bebek az uyuyor,uzun süreli uykuları yok diyerek kendimi iyice alıştırmıştım.Ama birileri yok az uyuyor neden böyle deyince insan durup kendini ancak alıştırdığı şeyler üzerinde düşünüyor.
Oysaki okuduğum onca yazı,kitap sonunda her bebek farklı dedim.Anlamaya çalıştım bebeğimi.Hakikaten kulak verince bebeğe her şey kolaylaşıyor.Ama kulak vermek zaman alıyor.Yaşama adapte oluyor sen yaşamına adapte ediyorsun.Bu adaptasyonda bir de bebeğine en iyi şekilde bakmak istiyorsun.
Son bir kaç gündür gece uykusu saati 11 lere dayanmaya başladı.Ve uyutmak epey zorlaştı.
"Uyutmak" fiilini de sorgular buldum kendimi iki gündür.Kendi kendine ne zaman uyuyacak cümlesini tekrarladım durdum.
İşte ben kafamda bir sürü düşünce ile dolar taşarken bu yazıyı okudum.Hep kendimi tekrarladıklarımı benimle aynı şeyleri yaşayan birinden duyunca duuurrr dedim kendime.Haklı öyle haklı ki her bebek farklı ve bebeklerin yaptıklarının altında yatanları anlamak gerek.Çok teşekkürler gerçekten söz ettiklerinden ve kaynak gösterdiklerin için.
Zamanla her şey kendi olması gerektiği gibi olacak.
İyi ki yazdın bunları
Naominin kitabını geçen gün alacaktım dediğim gibi,en kısa zamanda alacağım.Çünkü onun da söz ettiği gibi kaçta uyandım kaç kere uyandım konularını bırakırsak işin en keyifli kısımları kalıyor.Çünkü bebeklerimiz sadece bir kere bebek olacak.

2 yorum:

Benden Bizden dedi ki...

Demir bebege kulak ver, o ne zaman ne istedigini cok iyi biliyor. Eminim siz aranizda ozel bir iliskiyi coktaaan kurdunuz ve sen de cok guzel bir annesin ki yureginle hareket edip onceligi hep bebegine veriyorsun. Tum taze annelere sabirlar ve kolayliklar diliyorum, zor zamanlar ama illaki gececek. Allah saglik versin bebislere de annelere de, gerisi bir sekilde oluyor.

Bir de dayanamaycak noktaya geldigimiz her an yardim istemekten cekinmememiz lazim. Gittigimiz doktor, Bambino gibi bebegi olan baska bir hastasinin depresyona girdigini ve ilac tedavisine baslamak zorunda kaldigini anlatti ve mutlaka yardim al dedi bana :)) Bir de seni bilmem ama ben ise baslayinca asil zorluk o zaman olacak diye dusunuyorum... Neyse, simdiden dusunmeyelim oralari! Sevgiler :)

Burcu Agaoglu dedi ki...

oğlum 3. aya kadar beni ağlatacak kadar az uyudu. 3.aydan sonra ewet uzun uzun uyuyordu ama gece 2.5 tan önce uyumamayı adet edinmişti. şimdi mi? 8 i zor görüyor, aralıksız 7-8 saat uyuyor ve karnını doyurunca uykusunu 12 saate mutlaka çıkarıyor.yani bu 40 çıkarma olayı doğru ama zaman yanlış. 90 yada 120 olmalıydı :D düzelecek.kendi düzenini kuracak bizde o düzene uymaya alışacağız..e biz onu dünyaya getirmeden önce hayatımızı ona göre düzenlemeyi göze almamış mıydık:)

en gıpta ettiğim bebek kendi kendine uyuyan bebekti. çok ısrar ettim kendi kendine uyusun Efe'm diye.olmadı. şimdi ise onu uyutmaktan daha keyifli hiçbir şey yok benim için. kollarımın arasına sokulup elimi tutmadan uyumuyor mümkün değil. akşam çıkarken anneme bırakıyorum onu. kollarımı ve elimi bulamadığı için gecenin 12 sinde uykusuzluktan sızana kadar uyanık kalıyor ve ben bununla çok ama çok gururlanıyorum.ewet işteyken ya da akşam dışarı çıktığımda onunla yaşamak istediğim her şeyi annemle yaşıyor ama o benim oğlum kollarıma alınmadan uyumuyor :)

onunla yaşamanın tadını çıkar derim. bırak ne zaman nasıl ne istiyorsa onu yaşasın sen sadece onu izle. bunu anladığım günden beri hayat çok daha kolay.bugün teyzemin söylediği şey çok hoşuma gitti ve bunun sebebi oğlumu özgür bırakıp kendimi ona göre ayarlamak: "bebek sahibi annelere nasılsın dendiğinde ay yoruluyorum tabi.. ile başlayan cümleler kurarlar ama ben sana ne zaman sorsam ilk günden beri çok eğleniyorum oğlumla diyorsun. işe başlayınca uykusuz ve yorgun olunca bu cevabın değişeceğini sanıyordum (çünkü sen rahatına düşkünsündür)ama değişmedi çok güzel bir şey bu"

çok mu konuştum ben? ne konuştum ben? :D:D