16 Şubat 2011 Çarşamba

Demirsel mevzular


Uyku hala en büyük problemimiz.Uykusu gelince uyumak istiyor ama uykusunda öyle sıçrıyor ya da en ufak sesten uyanıveriyor ki bazen ne yapacağımızı bilemiyoruz.Sese de alıştırmaya çalıştım ev içinde.Belki de öğlen evde sadece benim olmamdan ve benim gürültü yapmayan biri olmamdan ötürü sessizliğe alıştı.
Dalması zaten epey zaman alıyor.Kucağımdan yatırınca uyanıveriyor çoğu zaman.Kucağımda tutuyorum uykusunu alsın diye çoğu zaman.Ben de kitap okuyorum Demir uyurken.Sıçramaları yüzünden keşke ilk baştan kundak yapsaymışım dediğim oluyor.Bazen battaniyesine sarıyorum fakat ona da sinir oluyor.6.ayda geçer dedi doktor.Öğle uykuları 40 dakikadan fazlayı geçmiyor.Kuzenim geçen gün iki oğlunun bebekliğinde öğlen uyuduklarında 2-3 saat uyuduklarını söyleyince kalakaldım açıkçası.İlk doğduğu zamanlarda bile 3 saati bulmadı Demirin öğle uykusu.En fazla 2 saat.Sayılıdır 3 saat öğle uykusu.Geceleri de eskisi kadar sık olmasa da yine de uyanıyor.Eğer emerken uyumadıysa kucağımızda -biz mutlaka ayakta olmalıyız-başını omzumuza koyarak uyuyor.Geceleri uykuya dalmadan önce rutin oluşturdum.Alt değiştirme,pijama,hikaye okuma ve emzirme.Bunlardan önce konuşuyoruz uyumalısın diyorum gülüyor bana.Doktor gece çayı verdi bir kere verdim kustu bir daha da zorlamadım.Artık sonraya dedim.Bir de tamamen bitkisel şurup verdi.Yok o da fayda etmedi.Dün gece onu uyutmaya çalışırken ben uyuyordum neredeyse.Uykuyu sevmiyor işte dedim geçen gün bir arkadaşıma ehh annesine benzemiş dedi.Evet üniversitede onlar fosur fosur uyurken ben çoktan uyanmış olurdum.Sadece uykum geldi mi hemen uyumak isterim o anda çok kıymetlidir.Saatlerce uyursam da başım ağrır benim o gün geçmek bilmez.Demir de uykusu gelince uyumak istiyor artık ama başaramıyor.Geçen gün karanlıkta tepkisi ne olacak tek başına dedim uzaktan izledim.Mırıl mırıl konuştu, dişlerini kaşıdı bir gayret falan epey durdu.Uyumak ne mümkün!Sonrada ağladı.Oysaki uykusu da vardı.
Okuyorum,soruyorum,araştırıyorum ama içimden gelenleri uyguluyorum.Onu fark ettim geçen gün.Kendi içimde bulduğum cevaplar bana çözüm oluyor.
Eskisi gibi de dert etmiyorum.
Artık etrafı keşfe başladığı için biraz daha rahatım.Dün uyur uyumaz mutfağa koştum.Puding yapayım dedim.2 dk geçmedi uyandı.Gittim aldım getirdim mutfağa puding yaparken sohbet ettim.Masaya onun yanına getirip kaselere döktüm güldük,konuştuk.Bundan önce etrafı tam incelemediği için sıkılıyordu.Şimdi ilgisini çekiyor.Görkisanımın bana dediği gibi onu da yaptıklarıma dahil edince bazen kolaylaşıyor her şey.Tabi bazen ne yaparsam yapayım olmayınca olmuyor:))Evde yalnız olduğumuzu bildiği için ben odadan çıkayım dikkati oyuncağında değilse ağlamaya başlıyor.

8 yorum:

ayci dedi ki...

TV karşı oldugum halde evet tek çözüm TV gibi gözüküyor.

bir arkadasımıza gittigimizde, henüz 1 bucuk aylık bebeginin yanında o kadar sesli tv izliyorlardı ki - yazık cocugu dedim...sonra durumu acıkladı bana...ve cidden hic bir tıkırtıya uyanmıyordu o cocuk...

birkadin dedi ki...

bu kundaklama isi aklimda olsun, dokuz ay sonra lazim olacak demek cooook isterdiiiim :)) bitsin su doktora artik, karnimi buyuteyiiim :)

demir'i senin hayatinda hayal edince daha cok seviyorum ben, diger turlusunu hem beceremiyorum hem de urkutuyor beni bebek bakmasi

Sibelbek dedi ki...

konuşman ve kitap okuman zamanla etkisini gösterecek bence ;)

Deniz dedi ki...

canım bu uyku olayı genetik ya da doğuştan... Ya seviyorlar uykuyu ya sevmiyorlar... 2-3 saatlik uykulara da geçeceği zaman var elbet ama...
Bizimki hala 6.30'da dikiliyor... Annem de diyor ki, sen çok mu severdin sanki uyumayı; ) Neydim ki ne bekliyorum?

Sen nasılmışsın :))) Genetik mirası bilelim

Unknown dedi ki...

Nasil başlarsa oyle mi gidiyor acaba?bizimki simdilik iyi uyuyor,gece sadece 2 kere uyanıyor.gündüz ise pek uzun süreli uyumuyor,en fazla 2 saat, o da bazen!büyüsün de değişir diyorlar ama insallah daha kotu olmaz,ben bu halinden memnunum:)

Benden Bizden dedi ki...

Genetik miras olsaydi bambİno da uzun uzuuun ve derin uyurdu herhalde ama simdilik bunun yerine kisa ve bol uyanmali uykulari tercih ediyor kendisi :) ben artik sorgulamiyorum, bugunler de gececek diyip geciyorum :) konusmak ve olaya dahil etmek cok olumlu, geri donusu cok guzel olacak, yakinda gorursun insallah :)

Pinky dedi ki...

uyku genetik sanırım Kelebeğim. benim uykum genetik olarak tıpkı annem. genetik olmasaydı da beni sessiz ortamda büyütmüş kaşık sesine uyanırmışım, hala çıt sesine uyanırım. ama kardeşim elektrikli süpürge sesiyle büyüdü :)) şimdi o uyurken yatağını oynatıp altını bile temizleriz dönüp ne yapıyorsunuz demez :D

Damlo dedi ki...

o diil de ben uyutmuştum sanki Demiri? eheuhe :P