20 Ekim 2010 Çarşamba

Demirle 8.gün

Hani hep diyordum ya ben çok sakinim diye.
Ne oldu benim sakin halime?Annelik moduna girdim gireli bir panik,aman bir şey mi oldu,aman yanlış bir şey mi yapıyorum modundayım.
Geçen gece babası ile altını temizliyoruz bizim miniğin ben panik halinde koşturuyorum.Sevgili  ne oldu sana iyice acemi davranıyorsun dedi bana.Acemiyiz zaten gerçek bu tabi.Islak  pamukla altını temizlerken oğluşumun üstünü de ıslattım,üstünü değiştirdik.Sahi ne oldu benim sakin halime?
Bu sabahta emzirme,uyutma,altını kontrol etme aralarında manyaklaşmış durumdaydım.Erkek bebeklerin altını temizlerken fıskıye durumlarına dikkat etmek gerekmiş demek ki.Yine  ıslattım oğlumun üstünü.Beceriksiz anne miyim moduna girdim bu seferde.
Dün emzirirken de burnundan süt gelince panik oldum.Yanımızda da kalan insanlar var Allahtan.Babaanne ve halası burada oğlumun.Tabi herşeyle onlar ilgilenince ben yalnız kaldığımda hala bir acemilik halindeyim.

Geçer değil mi bu hallerim?

Bu arada siz siz olun yeni doğum yapmış kadına saçlarına da bir şekil ver,kuaföre git hayatım demeyin.Sevgili bu yorumu yaparken gecenin bir vaktiydi ve saçlarım tepemde dikilmişti.

Tüm bunların dışında küçük meleğimin yüzüne bakıca herşey silinip gidiyor.Hele de emzirirken gülmesi,onu izlemek sırt ağrılarımı geçiriyor.
Doğru emzime şeklini bulana kadar epey uğraşacağım.Bel problemim de olduğu için iyice zorlanıyorum.Neyse zamanla geçecek bunlar.Daha ameliyat ağrılarım geçmedi.

Demir uyanmak üzere,oğluma bakmam gerek...

7 yorum:

Pinky dedi ki...

her şeyi ilk defa yaşıyorsun sonuçta Kelebeğim. her anne ilk başta acemilik çeker bence, annelerimiz de acemilik çekmiştir. deneyim edindikçe sen yine eski sakin haline dönersin eminim. ağrılarının da çabucak geçmesini dilerim canım.

öperim ikinizi de :)

İkizBebek dedi ki...

sana kolaylıklar diliyorum, acemilik zamanla geçecek.Bu arada emzirme konusunda emzirme yastığı kullanmanı tavsiye ederim,benim eski yazılarımda vardı, alacaksan o modelden almanı tavsiye edebilirim,çünkü diğerleri çok iyi değil,ben benim ikizleri onun üzerinde aynı ande emziriyordum.
sevgiler.

yıldız dedi ki...

Piknkim alışacağım zamanla sanırım.Canım benim biz de seni öperiz mis kokulu kokulu:))

İkiz bebek annesi bebek alışverişinde emzirme yastıklarına çok baktım ama almadım.Hemen senin bloğuna uçuyorum şimdi;))Bir bakayım,sağol canım;))

Unknown dedi ki...

Olsun ya,bak yavaş yavaş herşeyi bir düzene oturtuyorsun,ne güzel!Sen zor kısımları aştın bence,bundan sonrası artık daha kolay!

yıldız dedi ki...

kitap kurdu zor kısımlar geçti mi bizi mi bekler bilemiyorum:)

Darısı başına az kaldı,hayırlısı ile sen de alırsın inşallah miniğini kucağına...

Deniz dedi ki...

yok canım, 8.günde ne kuaförü????
Anca kendine geliyorsun sen... Ben feleğimi şaşırmıştım valla , gecem gündüzüme karışmıştı.
Daha yavrukuşun dünyaya, sen ona uyum sağlama aşamasındasınız. Çok normal bir süreç...

Bu arada erkeklerin doğum sonrası sendromunu anlayabilmeleri fiziksel olarak imkansız kanımca...

Kelebeğim, duruma hakimiyetin arttıkca sakinliğin geri gelecek, merak etme sen

yıldız dedi ki...

Yok ben gitmek istesem kuaföre Denizcim daha erken değil mi der:))

Felek şaştı tabi.Kendime telkinlerde bulunup duruyorum.Yok yok erkekler anlayamıyor hiçbir şeyi.Her şey kolay onlara göre

Zamanla ben de alıştıkça sakinliğim geri gelir sanırım