1 Ocak 2010 Cuma

Hayal gücümüzün sınırları artık yok-Avatar delisi Yıldız..




Uzun zamandır böyle bir film izlememiştim.2009 un son günlerinde de izledik sevgilimle.Bugün de ağbimlerle tekrar gittik 2010 un ilk gününde de izlemiş olduk.Filmle ilgili anlatacak çok şey var.Ama filmi izlerken ki hislerimden söz etmek isterim.Büyük ev ağaçları yıkılırken hep gözlerim dolu dolu oldu ve boğazım düğümlendi.İnsan ırkının tutmak yerine Pandora halkının savaşı kazanması için dua ettim.O güzel yerde yaşamak için insan olmaktan bile vazgeçerim dedim.Yerli haklı öldürmek Amerikan ırkının doğasında var.Kendilerine güzel bir gönderme yapmışlar.Pandora yerine Amerikayı koyun,kızılderilere benzeyen bir halk,inanışlarıyla bile.Yine topraklarını almaya çalışanlar.Değerli taş için anlamsız öldürme istekleri.Filmi mutlaka izleyin,insanların nasıl doğayı unuttuklarını düşünün.Kızılderileri yerine koymasakta biz de doğa dünyasını böyle mahvetmiyor muyuz?



11 yorum:

Pinky dedi ki...

aynı şeyleri hissetmişiz Yıldızcım. Bende bir Navi olmak istedim yer yer. James Cameron tamamen Amerikan politikasını düşünerek yapmış bu filmi. Çokta güzel yapmış. Doğa için verilen mesajlarda çok etkileyiciydi. Her giden bu mesajı alabilir umarım.

yıldız dedi ki...

Evet Pinkycim aynen dediğin gibi.Umarım izleyenler bu mesajı alır ve beğenir.

zeynepin sesi dedi ki...

bu filmi çok merak etmiştim..okuyunca heveslendim gitmk için :)

yıldız dedi ki...

Zeynep mutlaka izlemelisin ama mutlaka 3 boyutlu izle;)

Moda Gezegeni dedi ki...

Hala gidemedim bu filme:( Sahneler muhteşem görünüyor.

yıldız dedi ki...

Moda gezegeni ilk fırsatta gitmelisin;)

birkadin dedi ki...

okumadim ben bu postu, bu aksam, belki yarin sabah okurum, dun gittik bugun icin biletlerimizi alip tipis tipis geri donduk :)

yıldız dedi ki...

Görkemcim okumadın sen bu postu hiç,yarına kanalize oldun,yarın okursun,tekrar yorum yazarsın;))

İkizBebek dedi ki...

ben bir ikiz annesiyim ama,sinamaya gitmeye zamanım oldu,inanamadım,hemide AVATAR a gittim,çok beğendim çok.çocuk gibiydim onlardan biri olmak istedim :),halada öyle :)

yıldız dedi ki...

İyi ki de fırsatını buldun gittin,iyi ki de izledin,onlardan biri olmak istiyor insan,o güzellikler de yaşamak istiyor..

Sibelbek dedi ki...

Film bittiğinde kardeşime biz insanoğlu ne kadar pislik mahlukatlarız dedim... o sahnede ben ağladım resmen, hem de sinirimden kudurdum. Elimde olsa sahneden içeri girip hepsini ellerimle boğardım. Şimdi filme ikinci kez gidip, bu düşüncemi gerçekleştirmeyi deneyeceğim :P