20 Ocak 2012 Cuma

Uzun zaman olmuş mutluluk reçetesi yazmayalı

Eskiden özellikle cuma günleri mutluluk reçetelerimi verirdim.Yazdıkça,paylaştıkça daha mutlu olurdum.Neler yazmışım diye az önce baktım.Neler neler yazmışım.
Son okuduklarımı,okumadığım yeni kitaplarımı koyduğum köşemdeki kitabın gözüme çarpmasıyla evet dedim.Her şey beyinde başlar.
Beynime yeni kodlar yükler gibi aklımı başıma toplamalıyım dedim.Sözcükler yerini dilde bulursa hayatta da bulur.Yine eski günlere dönülür dedim.Çünkü ben kendime hiç ama hiç yakıştıramıyorum bu halleri.
Ve sadece bir kaç dakika bile düşününce neler neler buldum.
İlk önce kucağımda uyuyan kuzunun kokusu geldi.Dünyadaki en güzel kokusu artık benim için oğlumun kokusu.İçime çektim doya doya.Sonra herkes sevdiklerinin kokusunu çekmeli içine doya doya dedim.
Yorulsam da Demir uyurken bir kaç yer hariç evi temizliyebilmiştim.Bu harika bir şeydi,şimdi ter temiz bir evde oturmaktaydım.
Üstüne bir kaç sayfada olsa kitabımı okumuş,biraz soğumuş da olsa kahvemi içebilmiştim.
Ve yarın için çok sevdiğim bir arkadaşım telefon açıp geleceğini söylemişti.Daha da sevinmiştim.
Bu akşam belki de biraz kendime vakit ayırır,kısa bir mola verebilirdim.
Böylelikle seçenekler çoğaldıkça evet dedim,her şey beyinde başlar.Mutluluğu anmadıkça senden uzaklaşır.
Uzun zamandır unuttuklarımı hatırlamanın zamanı geldi de geçiyor bile.Bütün bunlara şükretmek,hayatı kucaklamak her zaman yaptığım şeylerdendi.Unutmuştum işte,belki de yapamamıştım kaç gündür ama gözüme gözüme bir şeyler çarpınca işte sana işaret dedim.Kitabın bana göz kırpması gibi.Her şey beyinde başlar demesi gibi.
Peki siz de yazın hafta sonuna girerken,neler var bugüne ait?Mutluluk reçetesinin altına ekleyelim.




9 yorum:

annesiningülü dedi ki...

mutluluk reçetem eve gidince oluşacak :D iş'te mutluluk yok :D
kahve, yanındakiler birde camdan bakan minik beni mutlu etti :D

yıldız dedi ki...

İşte zor bazen işte de bulunur canım,ama en güzel reçete,en tatlı reçete evde tabi;)

tarih84 dedi ki...

ben de kendimce izleyenlere bir reçete vermiş kadar oldum ben mutsuzum kendimi toparlayana kadar bloğuma mola verdim kimseyi mutsuzluğuma dahil etmemek için şimdi yazdıklarını okuyunca düşüncelere daldım iyi geldi bu yazı.

NOT: hasta olacak korkusu ile ne olur Demir'i bu güzel kar gününden mahrum bırakma eve gelince sıcak ılık bir içecek sıcak banyo yaptı mı bişi olmaz kocaman öpüyorum sizleri.

yıldız dedi ki...

Canım tarihcim ben de ruh halimden ötürü günlerdir yazmıyordum ama yazmamak iyi gelmiyor daha da kötüleştiriyor beni.

en güzeli yazmak dedim sen de yaz ama iyi ama kötü yaz gitsin.yazdıkça iyileşir yazdıkların,yazdıkça iyileşirsin.

sen iste ben daha çok reçete yazarım;)

Aklımdan Geçenler Mideme Düşenler dedi ki...

YAZDIKLARINIZLA BENİM HİSLERİME TERCÜMAN OLMUŞSUNUZ SON ZAMANLARDA ACABA KIZIM UYURDA NEREYİ NE KADAR ZAMANDA TEMİZLERİM DİYE FIRSAT KOLLUYORUM VE ESKİSİ GİBİ HİÇ KAHVEMİ SICAK İÇİP YANINA BİR PARÇA KEK İLE KEYİF YAPAMIYORUM AMA OLSUN YİNEDE MUTLUYUM BİRDE ŞÖÖÖÖYLLEEE EVİ DİP BUCAK TEMİZLİK YAPSANM DAHA DA MUTLU OLACAĞIM

yıldız dedi ki...

aklımdan düşenler hoşgeldin;

temizlik işini akışına bırak,kafana taktıkça sıkılırsın,olduğu kadar ben evi baştan aşağı çamaşır suyu ile yıkıyorum,halıların koltukların üzeri leke doluyor,silebildiklerimi siliyorum ama silsem nafile yeniden her yer süt,bisküvi lekesi ile doluyor.
o yüzden akışına bırak;)dediğin gibi mutlu olmaya devam;)

Sibelbek dedi ki...

Hafta sonuna güzel bir giriş yapabilmek için Cuma izin aldım. ama Pazar günü yine tepetaklak oldum. Şimdi toparlamaya çalışıyorum ;) hayatımda bazı şeyleri önemsememeyi öğrenmem gerekiyor! :)

yıldız dedi ki...

Sibelim öğrenebilsek değil mi ama?

Benden Bizden dedi ki...

kış güneşi bugunku mutluluk reçetem :) yoksa hic gecmiyor pazartesi :P