12 Şubat 2011 Cumartesi

Demir bugün 4 aylık oldu

Artık sevdiğim insanları -anne ve babam haricindekileri- gördüğümde tanıyorum ve onları gördüğüme çok seviniyorum.
Dişlerim çok kaşınıyor.Hala en çok sevdiğim diş kaşıyıcılarım ellerim.Tabi annem ve babam rahatlatıcı diş jelini de sürünce çok rahatlıyorum.Dişlerim kaşındıkça çok rahatsız oluyorum.
Annemin bana anlattığı hikayeleri çok seviyorum.Benimle sohbet etmesine de bayılıyorum.
Uyku saati geçince çığlıklar atmaya başladım.Hala uykuyu sevmiyorum ama artık yoruluyorum gün içinde.Çünkü ben artık çok hareketli bir bebeğim.Uyumadan önce dinlediğim ninnileri seviyorum.
Oyuncaklarımı elime alıp oynuyorum ve tabi hemen ağzıma götürüyorum.
                                                                                         Demir


Anneliğimin 4.ayındayım.Aslında kendime sorduğumda kendimi günden güne daha anne hissettiğimin farkına varıyorum.Her gün sevgiyle artan annelik duygusu...Emzirirken elimi tutması,parmağımı sıkı sıkı kavraması,elimle oynaması hele hele kafasını kaldırıp gülmesine bitiyorum.Bir de sanki teşekkür eder gibi gülüp bana bir şeyler söylemesi yok mu.Sesini inceltiyor.Gözlerini kısıyor,mırıl mırıl gülümsüyor ya,içim eriyor.Zamanla iletişimimiz daha da artıyor.Sonra düşünüyorum.Gün gelecek iletişimimizin azaldığı günler de gelecek.Mesela ergenlik çağında nasıl olacak diyorum.Belki erken bunları düşünmeye ama sanki çocuk sahibi olunca zaman daha da hızlı akmaya başladı.4 ay nasıl bitti anlamadım.
Canım oğlum iyi ki geldin hayatımıza!


                                                                                       Annen

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Canim Masallah!Daha nice ayları yılları sagikla ve mutlulukla geçirsin Demir insallah!Ne cabuk geciyor zaman degil mi?biz de Carsamba gunu 1aylik olacağız:)

Bellek Kutusu dedi ki...

Maşallah Demir Bebek'e:)

tarih84 dedi ki...

hayat işte nasıl geçiyor, daha dün gibi aklımda demiri kucaklamana son 9 günü sayışımız. işte böyle zamanlarda hayattan kopmamamız ve sıkıca mücadeleye dema etmemiz gerektiğini daha net anlıyorum.mutluluklar kavuşmak için umutla sarılmalı su hayat.

allah demiri analı-babalı mutlu büyütsün

L@L dedi ki...

Annelik nasıl güzel şeyler hissettiriyor insana! Tarifi yok, tadına doyum olmaz :)

Zeynep'in Evi dedi ki...

çok hoş bir yazı olmuş..ama ergenliği düşünmek için erken:) ergenlikte de onun için buraya günlük yazı düşen annesi onu anlayışla karşılayacağına hep yardımcı olacğaına inanıyorum ben..

Unknown dedi ki...

İnşallah diploma aldığı günleride görürsün ,zaman su gibi geçiyor bir bakmışsın yaşına girmiş ,yürüyor.sağlıkla büyüsün inşallah...

Benden Bizden dedi ki...

Masallah demir bebege! Bir an once uykuyu sevmesi dilegiyle :))

Deniz dedi ki...

İyi ki gelmiş Demircik :)

Elinle oynayangillerdense o, ileride de devam ediyor, biz el ele uyuyoruz hala, hatta parmağımdaki şeytan tırnaklarını oynaya oynaya:)