15 Eylül 2010 Çarşamba

27 gün kala


Aslında canım oğlum daha geç bekliyorduk seni.Ama madem erken geleyim dedin.Gel,başımızın üstünde,canımızın en derin köşesinde yerin var.
Biraz ağırdan aldık hazırlıkları daha vakit var diye.Şimdi bizi heyecanlandırdın,harekete geçtik hemen.
Etrafımızı minik eşyaların sarmıştı.Beşiğine bakıp seviyordum hep.Dedin ki eşyaları sevmeyi bırakın ben geliyorum.Beni seversiniz dedin.İyi de dedin.
Annen yoruluyor artık oğlum.Ellerim ayaklarım birer kütük misali şişti.Ayakkabılar olmaz oldu.Terlikle gezmeyi sevmeyen annen her yere terlikle gitmeye başladı.
Uyumak da zor artık.Sürekli uyanıp tuvalete gidiyorum.Ama bu da bir hazırlık süreci diyorum kendime.Sen uyandırdığında ya da senin için uyandığımda rahatsızlık çekmeyeyim diye.
Hareketlerim kısıtlı,gezip tozmak ne zamandı unuttum.Oğlum diyorsun ki anne alış ben gelince öyle eskisi gibi gezip tozmak yok.Ama biraz büyüyeyim beraber iyi bir ikili olacağız.Babam da farkında zaten diyorsun.Oğlunla gezersin dediğini duyuyorsun değil mi canım oğlum.
Evet biraz panik yapıyorum çaktırmadan.Nasıl bir anne olurum diye sana.Küçücük bedenin kollarıma verildiğinde ne yaparım,her şey kendi kendine mi gelişir.Göreceğiz diyorsun şimdi tekmeleyerek beni.

Odan için hazırlıklarımızı yapacağız bugün.Anneannen kaç gündür kıyafetlerini yıkıyordu.İyi ki beklemedi daha çok.Minik minik kıyafetlerini gördükçe daha da çok heyecanlanıyoruz.

Panik yapma anne diyorsun değil mi?Annen aslında çok sakin ve sabırlıdır.Sen de tanıyınca hak vereceksin.Ama kabul et oğlum hayattaki ilk tecrübem bu.Anne adayı olmak bile zormuş.Başarırız diyorsun değil mi?




12 yorum:

pofiş♥ dedi ki...

27 GÜN SONRA GELİYOR DEMEK PAŞAMIZ...
hadi bakalım hayırlısıyla kucağımza alalım minik erkeği:)
ben bile heycanlandım...ama sen sakın ol lütfen...yorma hiç kendini...
iyi bak bebeğine de kendine:)

NiLaY dedi ki...

tabii ki başarırsınız canım, ne kadar mükemmel bir annesi olduğunu oğluşun doğdu an anlayacak zaten :)

Ayşegül dedi ki...

Keyifle okudum. Büyük bi heyecan olmalı bu. Fotoğrafçılık yapıyorum, İzmir'de olmanı ve doğumunu ya da yeni küçük ailenizi fotoğraflamayı çok isterdim.
Sevgiler..

Burcu Çalışkan dedi ki...

ne güzel ne kadar az kalmış artık kavuşma zamanı. sağlıkla kavuş minik beye. hazırlıklara gelince hepsi yetişir merak etme. fotograf konusunda da arzu edersen yardımcı olabilirim. sevgiler

birco dedi ki...

Her gün ayrı, yaklaştıkça büyüyen bir heyecan, ne güzel.. Dilerim kolay bir doğum geçirirsiniz ve Demir'inizi sağlıkla kucağınıza alırsınız..

Sevgiler...

Zeynep'in Evi dedi ki...

büyüyüp bu satırları okuyunca nekadar mutlu olacak:)

Fatoş Öztürk dedi ki...

Merhaba sağlıklı ve hayırlı evlat olsun inşallah.Sevgiler...

Sibelbek dedi ki...

Doğum yaklaştıkça beni de panik havası sarmıştı, ciddi panik hallerindeydim :)
açıkçası, ben kendi adıma çok iyi bir anne olduğuma inanmıyorum ama senin anneliğinden hiç şüphe duymuyorum... Sağlıkla birbirinize kavuşmanız temennisiyle, inşallah yanınızda olacağım :)

Zeynep Feza dedi ki...

bu kadar oldumu benim buraya ugramamam :-/
hamile oldugundan bile habersizim..
insaallah hersey cok güzel olur.. dua edecegim :)

yıldız dedi ki...

Pofişciğim,evet çok az kaldı.
panik yapmamaya çalışıyorum,çok sağol şekercim.

Nilay çok teşekkür ederim,mükemmel değilim de canım,oğlum dediğin gibi anlasın isterim.Anneler takdir görmek ister değil mi?

Ayşegül çok teşekkür ederim,çok sağol:)

Burcucum fotoğraf konusunda herhangi bir düşüncem olmadı henüz,çok teşekkürler,neden olmasın?

Birco iyi dileklerin için çok teşekkürler..

Zeynep okur mu dersin?

Fatoş amin,inşallah hayırlı bir evlat olur.

Sibelim kendine haksızlık etme,senin yanında benim anneliğimin lafımı olur.Hem önceden de konuşmuştuk hatırlarsan,süper anne diye bir şey yok.Bence süper anneler bizim annelerimiz.Biz de yaşlanınca süper anne olucaz;))

Feza bak neredeyse bir anda bakacaktın,bebiş olmuş:))Duaların için şimdiden çok çok teşekkür ederim.

Pinky dedi ki...

sen çok iyi bir anne olursun Kelebeğiiiim. hem de ne uyumlu bir ikili olursunuz. kollarına aldığında da birbirinizi uzun zamandır tanıyor gibi olursunuz bence. çünkü ikinizin bir parçası o. hadi gelsin minik beyefendi :)

yıldız dedi ki...

Pinkim inşallah iyi bir anne olurum..
Ama bugün çok uyumlu bir ikili olacağımızı hissettim bir anda sonra bir baktım sen de öyle bir yorum yapmışsın:))