6 Kasım 2009 Cuma

Grey's Anatomy ve hayat üzerine..



Grey' Anatomy en çok sevdiğim dizilerden biridir.İzlerken hayatın içinden çok fazla anlamlı kare bulabiliyorum.Dizide iş,aşk,para,hırs,stres her şey var.Bir ara diziyi üst üste izlemekten keşke doktor olsaydım ameliyatlara girseydim diye hayıflanıyordum.Tabi öyle doktorlar, öyle bir hayat sadece dizi setinde oluyor.Ne kadar hikayeler gündelik hayatın içinden olsa da bir dolu güzel ve yakışıklı doktorun olduğu bir hastaneyi ömrü hayatımda görmedim.




Dizideki karakterleri de ayrı ayrı çok seviyorum.İçlerinden biri var ki dizide kendisine Mcdreamy diyorlar.Gerçekten Mcdreamy olabilecek biri her yönüyle.Bugün izlediğim bölümde  Dr.Shepperd nam-ı diğer Mcdreamy çok önemli bir ameliyata giriyor( 6.sezon 7.bölüm).Bu adam sevgilisine bakarken gözlerinde pırıltı ile bakıyor.Gerçekten çok güzel rol yapıyor.Benim için gözlerdeki renkten öte pırıltı önemlidir.Ben de sevgilime öyle aşık oldum.Hiç kimse bana gözlerinde pırıltı ile bakmadı Onu tanıyana dek.Aşık olurken dedim ki kendi kendime Onun gözlerindeki pırıltı,benim ışığım sönene kadar bu aşk ölümsüz.




Ve hastası bu ameliyata girerken Dr. Derek Shepperd'a diyor ki;

-Eğer baktığında çok karışık olduğunu görürsen,kes gitsin.Yapman gerekiyorsa beni felç et.Ben bir savaştan sağ çıktım bunu biliyor muydun?
-Hayır.
-Eskiden oyun parkı olan yerlere toplu mezarlar kazılan bir savaş atlattım.Ailemin ölümünü atlattım,annemin,babamın,kardeşlerimin.Sonra karım ve çocuğum bir göçmen kampında açlıktan öldüklerinde bunu da atlattım.Ülkemden ana dilimin konuşulduğunu duyabilmekten,evim diyebileceğim bir yerin olmasında mahrum kalmayı atlattım.Hepsini atlattım.Bacaklarımı kaybetmeyi de atlatabilirim.
Gerekiyorsa atlatırım.Tamam mı?Ama Derek...
-Efendim
-Her zaman bir yolu vardır.İşler çıkmaza girmiş gibi görünse de her zaman bir yol vardır.İmkansızı başarmak,atlatılmazı atlatmak..
Her zaman bir yolu vardır.Sen ve benim ortak yönümüz bu..
-Dünyanın en başarılı nöroloji cerrahına bir tavsiye verebileceksem o da şudur ;
Bugün korkmak yerine heyecanlanmaya bak.

Sonrasını merak edersiniz izlemek isterseniz izleyin derim.Hatta bundan önceki 5 sezonu da izlemeye çalışın.Hikayeler ve karakterler sizi sarıp sarmalayacak.

***Resimler

3 yorum:

Damlo dedi ki...

sıramı beklioruuum :D

Bellek Kutusu dedi ki...

Hep adını duymuşum ama hiç seyretmemiştim.

yıldız dedi ki...

Damlocan Mcdreamy konusunda mı sıranı bekliyorsun:D Yoksa atlatmak konusunda mı?

Kutucum yaz bir kenara Grey's Anatomy izlenecek;))