9 Ekim 2009 Cuma

Laktik asidim birikti

Kafam çok dağınık olunca dedim ki harekete geçme vaktidir.Hadi hazırlan sabahtan,akşamları spor salonuna ARTIK gidiyorsun.Şimdi uzaklarda çok sevdiğim bir  kuş var.Ona haftalar önce söylemiştim de başlayamamıştım.Neyse bu hafta içi başladım.İş çıkışı elimde kocaman spor çantam spor salonunu yolunu tuttum.

Bu arada yogaya başladım.Dersin sonunda 10-15 dakika bir rahatlama seansı oluyor ki,transa geçiyoruz resmen.Ama dün gymstick denilen aa bu da nedir kolay ki bu dedirten ama  yanıltan egzersizi yaptım.Kaslarım bağırıyor.Sürekli spor yapmayan bünyenin kaslarında laktik asit birikti.Kasılmalar esnasında yeterli oksijen sağlanamadığından kaslar bir çeşit oksijensiz solunum yapıyor.Glukoz enzimler aracılığıyla laktik aside çevriliyor.Dolayısıyla kaslarda laktik asit birikiyor.

Oturamıyorum,kalkamıyorum merdivenleri zor çıkıyorum.İnatla kas gevşetici içmiyorum.Sadece asprin içtim.Hafta sonu geçsin pazartesi tekrar spor salonunun yolunu tutacağım.

5 yorum:

Pinky dedi ki...

ben nasıl severim o laktik asit acısınıı :D vallahi. spor yaptığımı hissettiriyor ya mutlu oluyorum. geçer 2 güne bişiyin kalmaz Yıldızcım :)

khaos dedi ki...

ama ama.. kendinizi yormadan..
:)

birkadin dedi ki...

aaa coook sevindim:) ben de yeni bi programa daha basladim :) tamam o zaman hep birlikte :) pazartesini unutma ama, sahi benim de pazartesi aerobigim var :) haydi bi ki :)

Bellek Kutusu dedi ki...

Benim de yağlarım birikti, ah ah ben ne zaman yolunu tutacağım bakalım şu spor salonunun merak ediyorum:)

yıldız dedi ki...

Pinkycim ya çok tatlısın,bunda da bana olumlu açıdan baktırdın ya;)

Khaos fazla yormamaya gayret etsemde uzun ara verince kaslar panik halinda oluyor.

Görkemcim pazartesi günü gitmem gerek haftada 3 güne tamamlamak için,hem de 2 gün ara yeter.

Kutucum haydi gel birlikte gidelim;))