10 Ekim 2009 Cumartesi

Cumanın ertesi


Bugün de evde tadilat aktivitelerimize devam edecektik.Süper anne 3 gün öncesinden fitili yaktı ve dedi ki "cumartesiye plan yapmayın.Usta ayarladık geleceğiz.Evdeki işleri halledelim."Peki annecik dedik.Cumartesi planlarının hepsine hayır işimiz var dedik.Dün gece bir telefon, süper anne telefonda "ustanın işi çıkmış kızım haftaya kaldı."Sevindiğimi itiraf edeyim kaslarımın ağrısından bu tarz atraksiyonlara katılabilecek halim yoktu açıkçası.
Hava süper ama sevgilim açık hava adamı değil pek.Arada sırada açık hava gezilerini sever.Geçen hafta izlemediğimiz diğer filmlerden birine gidelim dedi.İyi haydi öyle olsun bakalım dedim.
Tabi acıkan bünyeler yolda giderken alternatifleri düşündü ne yapsak ne yesek içsek.Hemen dedim ki ne zamandır bizim teyzenin yerine gitmedik.Yeşilköyde Figaro's Restorana gidelim dedim.İçimden  bahçesi de var açık havadan da faydalanırız diye de düşündüm.Figaro's hafta sonları kahvaltı için sık sık gittiğimiz bir mekan.Diğer restoranlardan en büyük farkı şifalı otlardan eşsiz lezzetler sunması.Isırgan otlu salata,lorlu radika salatası,otlu menemenler,ev yapımı süper reçeller kahvaltı için süper alternatif sunar.Öyle bildiğiz 75 çeşit kahvaltılara benzemez.Sevgilim reçel sevmez orada kaşık kaşık yer.Biz bugün öğle vakitlerinde çıktığımız için öğle yemeği yedik.Tavada otlu mezgit siparişi verdik.Tek kelimeyle enfesti.Salatalar da süperdi.Kullanılan her malzeme özenle seçilmiş.Sahibesi çoğu seferinde der salatalara türlü türlü otlar koyuyorum.Siz her geldiğinizde sizi tedavi ediyorum der.Haklı da orada yediğim hiçbir şeyden rahatsızlık duymadım.Sabah kahvaltı yapın bütün gün acıkmazsınız.Çok yemenizden değil güzel güzel sağlıklı yemenizden.Makinam yanımda değildi fotoğraf çekemedim.Ama bir dahaki sefere aklımda olsun size enfes yemeklerin fotosunu çekeyim.İmkanı olanlar mutlaka gitsin denesin.Eğer sağlıklı yaşamı seviyorsanız sebzeler otlar ilginizi çekiyorsa gitmemezlik yapmayın.

Yemeklerimizi yerken güneşten de faydalandık.Bahçesinde temiz havamızı da aldık.Sonra sinema yolunu tuttuk.
Bilet alırken bir kararsızlık yaşamadık değil.Zaman Yolcusunun Karısı adlı kitabın filmi gösterimde.Kitabı okuyorum ya heyacanla hadi bu filmi izleyelim dedim.Kadın Aklı Erkek Aklı adıyla dilimize çevrilen orjinal ismi The Ugly Truth adlı filme gidelim dedi sevgili.Geçen haftada yazmıştım.Bu film romantik komedi ise komedi kısmı seks dialoglarına ,romantik kısmı ise kadın erkek ilişkilerinin durumsal vaziyetlerine dayanıyor.Filme sevgilimle geçen haftaki Suretlere göre +2 fazla puan verdik.Evde seyredilecek film katagorisine atabilirim.Romantik film tadında kış günleri için ideal.Kış günleri dedim.Biz soğuk günlere geldiğimizde DVD si çıkmış olacak.Yanına bir de şarap sakin sakin biraz güler biraz romantik takılalım derseniz seçenek oluşturabilir.
Film öncesi biraz alışveriş yaptım.Aslında birazdan fazla diyebilirim.Sezonun modası kareli gömlek aklımdaydı renkler tam sevdiğim renkler.Ve yine çok sevdiğim mürdüm eriği rengi bir trençkot.İhtiyacım olan bir çanta.Çanta ihtiyacım her ay bir adet alsam da bitmiyor anlamadım.Anlamayacağım.Gerçi ne zamandır çanta alımlarımı durdurmuştum.Kelebekli bir yüzük ve melek kanatlı küpeler de ayrı güzeldi dayanamadım aldım.Kıyafetlerin fotoğraflarını çekmedim.Belki bir gün üstümdeyken fotolarım, belki de hiçbir zaman.Ama takıları görüntelemek istedim çünkü gerçekten çok severek aldım.

Artık sevgilim alıştı.Mağazada bu nasıl ,bu yakışır mı sorularıma usanmadan cevap verdiği için ona kocaman bir öpücük verdim.Üstelik hepsi de onun hediyesi.Kabinlerde deneme işlerim bitti.Aldık çıktık merdiven çıkarken kas ağrımdan dolayı ağrılar çeken oflayan puflayan ben bak  nasıl kabinlere girip elbise üstüne elbise denedim dedim.Hopladım zıpladım dedim.Güldü geçti.Onun diyeceğini ben dedim.
Şimdi cumanın ertesi ,tüm gün gezdin tozdun.Gerçeklerin zamanıdır der bana.İster çirkin ister güzel olsun yapılacak onca gerçek  beni bekler.
Ev işlerini yarına erteleyip iş için hazırlamam gereken dosyaların başına dönmeliyim.Zira aylaklık ederken ya da başka bir işle meşgulken sınavına çalışmayan çocuk psikolojisi yaşamak istemiyorum.O yüzden önce iş.Yoksa sınav stresi gibi dosyaları düşünüp stres yaparım yerli yersiz.

10 yorum:

Pinky dedi ki...

kışın izlenmesi gereken filmlere bayılırıım. kış gelsin izliycem :)

küpelerinde çok güzel Yıldızcım. Güle güle :) kullan. benimde var çok severek kullandığım melek kanatlarım.kulağımda olunca bir meleklik geliyor üstüme :D

Damlo dedi ki...

trençkotu meraaak ediorum ve çantaya ihtiyacıım vaaar

yıldız dedi ki...

Pinkycim teşekkür ederim:)Ben de bugün hemen taktım aynı duygular içine girdim.

Damlocan yarın büyük gün ne giyicem ne takıcan sorularını soracaksın her günnnnnn.
Ne güzel moral verdim di mi
Trençkotu fotolayım koyarım senin için

Bellek Kutusu dedi ki...

Afiyet şeker olsun Yıldızcım:)
Not: Pinky'nin dediği gibi küpeler harika, güle güle kullan

yıldız dedi ki...

Kutucum bir gün gidelim beraber afiyet olsun diyelim;)

Teşekkürler küpeler süper değil mi ama:)

birkadin dedi ki...

ne guzel bi cuma ertesi olmus Yildizcim, hakkini vere vere :) alisverisi ben yapmisim kadar sevindim, ben hala cikmamakta inat ediyorum galiba, dur bakalim ne zaman bi canta bi trenckot alacam, belki de birlikte aliriz ;)

yeni haftan da guzel baslasin, cok opuyorum :)

yıldız dedi ki...

Canım sen gel birlikte gideriz,ben de çok çıkmamakta inat ettim ama dayanamadım artık;))

Görkemcim gel Türkiyeye bir organizasyon ayarlayalım,hem de New Moon için.Ne dersin?

Senin de haftan güzel başlasınn,güzel güzel haberler alasın,hemen geçsin,hafta sonu olsun yineee:))

Damlo dedi ki...

bekkliooom

Dilcun D. dedi ki...

Ben de bu aralar Time Traveler's Wife'ı okuyorum. Ama kitabı bitirmeden gitmek istemedim filmine, fragmanını seyrettim yalnızca. Çok güzel ilerleyen bir kitap değil mi? Türkçe çevirisini nasıl yapmışlar bilmiyorum ama orjinali çok akıcı gidiyor...

yıldız dedi ki...

Türkçesi fena gitmiyor.Ama ilerledikçe daha güzel bir hal aldı.