22 Eylül 2012 Cumartesi

Bizim Evdeki 2 Yaş Çocuğu

Demir büyüyor,büyürken bir şeyler değişiyor.Mesela rüya görüyor belli ki ağlayarak falan uyanıyor bazen.Bu sabah ilma,ilma diyerek uyandı.Ben elmayı kestim verdim almadı.Belli ki daha uykusu var.Sonra demez mi pastanın keki,pastanın keki.Pasta bitti ama dedim.Çocuğum evimizi pastane sanıyor bazen.Portakal suyu istedi bu sefer de.Ama bunları isterken uykulu,gözlerin yarısı kapalı,yarısı açık.
Sonra yarım saat uzandı ancak kendine geldi.Artık rüyasında ne gördüyse.Bu sıralarda çok uyanıyor yine geceleri.
Bir oyuncağı var,parçaya ayrıldıkça getirip anne tamir et diyor,yapıyorsun yine ikiye bölünüyor oyuncak adamın gövdesi.Geldi yanıma yine anne tamir et diye,taktım verdim,hadi bakalım al dedim,haydi bakalım hop hop diyerek gitti,ona arada söylüyorum haydi bakalım hop hop ,haydi bakalım hop hop diye.
Tabi bir de ilgi çekme halleri var,eğer onla ilgilenmeyip başka şey ile uğraşıyorsan vay haline.Bazen saçlarım tel tel oluyor,sabır diyorum.Sabretmek de zor olabiliyor.Ama en iyi sonuç tabi hemen ona yönelmek.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Maşallah ya!Allah bozmasın mutluluğuzu!
Çok severek okuyorum senin Demir'le ilgili yazılarını.Can'la yakın ya yaşları:)

Zeynep'in Evi dedi ki...

Severim sizi.. Erkek çocuk anneleri:)

tarih84 dedi ki...

uykularının yeniden bölünmesi bence rüya görmesi ve rüya ile gerçeği ayıramamsı, bu yaşta doğal rüyadayım biraz daha uyumalıyım sendromunu küçükler haliyle yaşayamıyor ve ani sıçrıyor sonrada rüyasındaki gerçekliği arıyor bu sefer uyandığını anlayıp uyuyana kadar sersemlik yaşıyor. Demir belliki harika bir tatlı şöleninde elmalı kek ve portakal suyu götürüyordu annesi:)) çok tatlısınız siz maşallah:) Hayat nasıl da geçiyor son 9 gün saydığımız paşamız 2 yaşında inanamıyorum hala:)

Ipek dedi ki...

2 yaş dönemi biraz zor değil mi? 2 yaş sendromu denen bir gerçek var! :S Ama yine de artik birseylerden anlamaya basliyor en azından, eminim her dönemin güzelliği ayrı. Demir'e öpücükler.. :)

Seda Gürsoy dedi ki...

Ya öyle tatlı yazıyorsun ki insanın anne olası geliyor :)

yıldız dedi ki...

kitap kurduyum evet ya büyüdü bebişler:))

zeynebin evi erkek çocuk anneleri farklı oluyor diyorlar ama ben çözemedim ;)

tarihcim yaa geriye saymıştık beraber an olsun senin için de geri sayım yapalalıminşallah

ipek seninki de büyüyor bak;)

sedacım bak sonra bana söylemediğin şeyler oldu deme;)

Syhn dedi ki...

bu şirinlik birşeyler isterde verilmez mi??

ilma ilma..
oyy demirr yerimm seni.
kıskanma yıldız öpüyorum seni de :)