12 Haziran 2012 Salı

Demir Bugün 20 aylık oldu

Bebeklikten çıkıyor muyum ne:)))
2 yaşa doğru hızlı adımlarla ilerliyorum.Zaten adımlarım gerçekten hızlı benim.Koşarak gidiyorum çoğu zaman.
Taklit etmeyi,sesler çıkarmayı seviyorum.Örneğin bir ses duysam yukarıdan pat,çat diyorum o an.Annem hikaye anlatırken mesela kedi uyumuş derken gözlerimi kapatıp,horlar gibi yapıyorum.
3 heceli kelimeleri söylemeye de yavaş yavaş başladım.Kelimelerle anlatamadıysam ya da anlatmak istemezsem annemin ellerinden tutuyorum istediğim şeyin yanına götürüyorum.
Dışarıda yürümeyi,etrafıma bakmayı çok seviyorum.
Yemek yemekle son günlerde pek aram iyi değil.Beni gören herkes boyumun çok uzadığını söylüyor.Boya gittiğimi söylüyorlar,boy da neresi ise.Ben gitmek olarak attayı bilirim sadece.
Francesco arabam en sevdiğim oyuncağım.Tüm evi onunla dolaşıyorum.
Yüzümü şekilden şekile sokuyorum.Komiklikler yapıp güldürmeyi seviyorum.Göz kırpmamı annem çok seviyor.
                                                                                                                  Demir
Büyümek,bir çok şeyle doğru orantılıymış meğer.Büyüdükçe dertler artar diyorlar.Ben dert gözüyle bakmıyorum pek.Farklılaşıyoruz diyorum,farklılaşıyor her şey.Mesela son bir kaç gündür,uyku öncesi krizler yaşıyoruz bol bol.Uyku vaktinde uyunmadıysa vay halimize.Yavaş yavaş 2 yaş sendromuna giriyor muyuz diye düşünüyorum.Kendi dediklerinin olması konusunda ısrarcı.İnatlaşmadan açıklamaya çalışıyorum.Zorlandığım anlar oluyor.
Geçen gün böyle anlardan birinde uyudu,kucağımdayken düşünmeye başladım.Bir gün büyüyeceksin ve ben keşke sen hep küçük kalsaydın der miyim acaba dedim kendime.Sevimlilik ve bol tatlılık açısından söylemek istediğim bir cümle olur.Ama dertler,sorunlar açısından asla söylemek istemediğim bir cümle.
O an dua ettim,hep uzlaşma içinde olalım,olamadığımız anda sevgimiz  bize yol göstersin dedim.
Annelik bazen insana her şeyi düşündürüyor.Seni az önce uyuturken düşündüğüm gibi.Mırıldanırken ninnini dans ettim seninle ve sen öyle uyudun.Bir gün büyüyeceksin ve dans edecek miyiz seninle dedim.
Ve hayallere daldım...
Sağlıkla,güzellikle büyü bebeğim.
Seni çok seviyorum.

Annen

5 yorum:

Nesrin dedi ki...

günaydın
maşallah çok tatlı demir, annelik apayrı bir duygu sanırım ,sağlıçakla kalın

Sibelbek dedi ki...

sen çoook güzel bir annesin...

Benden Bizden dedi ki...

Ne güzel bir dua...
Dün ofiste bir arkadaşın oğlu geldi, 10 yaşında. Onu en sonra gördüğümde 4 yaşındaydı. İnanamadım, çok duygulandım. Bir gün bizimkiler de büyüyecekler. Bugünleri anacağız bol bol. Ben etrafta bebek görünce bile bizimki eşşek kadar olmuş diyorum. Herşeyin küçüğü pek bir sevimli :))

Bellek Kutusu dedi ki...

Bayıldım bu fotoğraflara:)

Alice dedi ki...

saçların çok güzel :)