12 Temmuz 2011 Salı

Demir 9 aylık oldu

Evetttt bugün 9 aylık oldum ben:))
Emeklemek son hız devam ediyor.Ama en çok tırmanmayı seviyorum.Tv modülü en sevdiğim köşe ayakta durup her şeyi çekiştiriyorum.Koltuklara tutunup yastıkları çekiyorum.Mutfak dolaplarının kapaklarını açıyorum.Çekmeceleri açıyorum,içindekileri karıştırıyorum.Ama çekmeceleri açınca annem parmakların parmakların diye birden yanıma geliyorum.Çekmece kilidi dedi annem babama ne yapacaklarsa kilidi artık:)
Annemin üst üste koyduğu oyuncak kulesini yıkmaya bayılıyorum.Bir de doldurduğu oyuncak kovasını boşaltmayı.Kapları ağzımıza tutup annemle şarkı söylüyoruz.
Annem bana sürekli hadi gel annem mutfağa gidiyoruz,hadi gel banyoya,hadi gel dışarı dediği için ilk söylediğim cümle hadi gel oldu.Gel diyorum elimle de.Geçen gün su damacanası getiren ağbiye de gel dedim annemle babam çok güldü.Su damacanası demişken ona da tırmanmaya bayılıyorum.Damacanaya asılıyorum.Tutuyorum deniyorum acaba bizimkilerin yaptığı gibi ben de suyu akıtabilir miyim diye.
Mama,baba,dede,dada hecelediğim diğer kelimeler.
Meyve yemeyi hala çok seviyorum.Annem duymasın ama sebze pürelerini hiççç sevmiyorum.Artık annemlerin yediği bazı şeyleri yiyorum.Makarna yemeyi ben de çok sevdim.
Bazı şarkıları duyunca kollarımı kaldırıyorum,oynatıyorum.

Demir
Alnını alnıma dayayıp gözlerini kocaman açıyorsun ya işte ben o zaman eriyorum.Bir de gülücük atıyorsun ki o anı beynime kazımak istiyorum.Sarılman,sarılmaya çalışırken saçlarımdan tutunman hatta saçlarımı çekmen.Sevgini ifade etme şeklini çok çok seviyorum o an eriyip bitiyorum.Bazen yanağımızı çevirip elini koyup bakıyorsun ya işte diyorum.İşte ne güzel bir şey bu!
Geçen gün koltuğun altına girmişsin,uzanmışsın.Oradan durup bize bakıp gülüyorsun ya babanla dedik.Yaa nerede çıktı bu çocuk hale bak ne güzel gülüyor bize ve şükürler olsun ki bugünleri gördük.
Büyüdükçe yaptıklarını gördükçe şaşırıyorum.Geçen aylarda bir kutuyu boşaltmanı görünce şaşırmış,büyüdüğünü bir kez daha anlamıştım.Geçen gün de dolap kapaklarını açınca bizi aylardır izlediğini şimdi sıranın sen de olduğunu kanıtlar gibiydin.Evet sizi izliyorum,izliyorum ve gördüklerimi uyguluyorum der gibisin.
Büyüyorsun bebeğim büyüyorsun..

10 yorum:

Pinky dedi ki...

yerim yaaa gel diyen dillerinii :) tatlışım beniim çok severmiş annesini, incelermiş, sarılırmış, bizim de buradan içimizi eritirmiş :)

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

massallah demir'e de sevgi dolu anne ve babasina da. nice aylara, yillara hep beraber insallah:)

Sibelbek dedi ki...

bebekler çok güzel gel derlerrrr, canım yahuuu :)))

cafenoHut dedi ki...

Sen böyle yazıyorsun ya benimde içimi eritiyorsun...

Syhn dedi ki...

o yumum yumuk elleriyle gel deyişi hayal ettim de.. off off :) yemelik. smokinli hali dün gibi.. nasıl geçti zaman..

Benden Bizden dedi ki...

masallah Demir oglana :) Daha neler neler yapacak da agziniz acik kalacak :P Evin efendileri onlar, biz de gonullu koleler :)

Unknown dedi ki...

Canım ne kadar samimi yazmissin!Cok duygulandim okurken!
Masallah daha nice 9 aylar,yıllar görsün Demir bey ailesiyle!

tarih84 dedi ki...

duygulandım, annelik kokusunu burnumuza getirten, ve oburnun direğini sızlatan aynı zmanda yüzümüzde tebessüm bıraktıran harikja yazılar. Bir mucize Demir bebeğin büyüme macerasını tatlı annesinin klavyesinden dinlemek gibisi yok.

MAVİANNE dedi ki...

maşallah çok şekersin sen
Allah sağlıklı bir ömür versin Demir sana

annesiningülü dedi ki...

dilenip annecim dediği günleri düşün birde :) onlardan büyük mutluluk yok :) hepsine sağlık versin allah.