24 Temmuz 2011 Pazar

ah bu dişler ahhh

Cuma akşam üzeri Demirin gözünün beyaz bölgesinde kırmızı bir nokta.Ama göz kanlanması gibi damar damar değil.Tel bölgede.Arkasından kafası cayır cayır yanıyor.Ölçüyoruz 37 dolaylarında.Bu ikisinin birbiri ile bağlantısı yok.Ama ikisi de can sıkıntısı.Vücudunun sıcaklığı da artınca hemen ılık bir duş aldırdık.Ateş düştü.Doktoru aradık ikisinden de bahsettik.Doktorun bebeği de 3 gündür ateşliymiş bir türlü düşmüyormuş.Zaten bebek erken doğdu ve çok hastalıklar atlattı.Daha bir kötü oldum duyunca.Göz içinde bir şey yapmayın kan gitmez de göz doktoruna gitmek gerekecek dedi. Gece zor uyudu daha çok kucağımızdaydı.
Dün sabah devam etti,öğleden sonra hafifledi ateşi.Biz de biraz çıkalım sahilde hava alalım dedik akşam için.Demir dışarı çıkınca daha da iyi oldu.Ohh dedik rahatladık.Gelince uyudu falan 1'e doğru bir uyandı,bir daha uyku yok.Yine ateş dişlerden mi neden derken uyumakta da zorlanıyor.Ateş düşürücü verdik.Saatler ilerliyor ateş düştü ama Demir yarı uykuda yarı uyanık.Kucağımızda uyuyor,yatırınca uyanıyor.Babasının kucağında uyudu ben yattım.Sonra 6 ya doğru uyandım 10-15 dakika içinde Demir de uyandı.Bir iki saat oyalandık ateşi de düşmüştü.Rahatladım uyuduk yeniden.Tekrar uyanınca baktık huzursuzluk var ateş içinde kafası.Haydi dedik doktora gidelim artık.Dişlerden olduğunu tahmin ediyoruz ama yine de içimiz rahat etmedi.Demiri keyifsiz görmeye alışık değiliz.
İlk defa gittiğimiz bir doktor tatil günü tabi.Ama doktor ilk önce bizle konuştu.Mikrobik bir durum olsa bunun yan etkilerinden ve Demir de görülmemesinden söz edince ilk dakikalarda rahatladık.Şansımıza iyi bir doktordu.Arkasından muayene sonrası dişlerinin iyice kabardığını görmüş olduk.Doktor dişlerden dedi bir ihtimal başka sebep onun içinde hemen kan tahlili yapmayı gerek görmüyorum.48 saat gözlem dedi.İbufren içerikli bir ateş düşürücü verdi.Şimdi çok şükür iyiyiz.Ama doktorumuz bizi uyarmıştı.Üst dişler çıkarken zorlanacaksınız diye.Dişler çıkana kadar umarım böyle fazla ateş olup uykusuz geceler yaşamaz canım oğlum.
Bir ateşle bile insanın canı nasıl sıkılıyor.Dün gece düşündüm hep.Ciddi rahatsızlıkları olan bebeklerin ailelerini.Off dedim Allahım sen yardım et onlara.
Acil şifalar olsun minik bebeklere ve tüm hastalara..

8 yorum:

Pinky dedi ki...

inşallah canım çok ateşlenmeden, uykuları kaçmadan atlatsın bu dönemi uğur böceğim.

bırtutamkekik dedi ki...

annelik zor zanaat,nasılda uykuları kaçıyor değil mi insanın küçücük bir rahatsızlıkta bile.rabbim dermansız dert vermesin.çok geçmiş olsun:(kolaycacık çıkıversin dişleriniz:)sevgiler....

Deniz dedi ki...

Sizi gidi hain dişler, rahat bırakın Demirkuşu

annesiningülü dedi ki...

canım inşallah bundan sonrası sorunsuz olur.
kıyamam miniğe

yıldız dedi ki...

Pinkim inşallah canım,dua et sen de.

Bir tutam kekik hoşgeldin,iyi dileklerin için teşekkürler.

Denizciğim rahat bıraksınlar hakikaten minik kuşumu

Bahar canım inşallah inşallah..

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

oyy, kiyamam ben size. Allah devasiz dert vermesin diye dua ediyorum, ne zaman kendimi caresiz hissetsem. insallah en az agri ve atesle disleri cikar, kuzunuzun. simdiden gecmisler olsun...

yıldız dedi ki...

frambuazlı pastam çok teşekkür ederim sana;)

Nazpek dedi ki...

geçmiş olsun