27 Nisan 2011 Çarşamba

Ben bugün bir yaş aldım,oturdum bir şeyler karaladım


Aslında günlerdir içimde binlerce sayfa.Yazdım,yazdım,sildim beğenmedim bazı sayfaları,yırttım attım.
Yeni baştan yeni baştan aldım.
Ben bugün yeni bir yaş daha aldım.
Duyduğum haberler canımı yaktı,içimden durmadan ağladım.

Başa döndüm,bütün hikayelerimin başına.Nasıl büyüdüğümü düşündüm uzun uzun.Her zaman şükrettiğim gibi yine şükrettim beni çok seven anne,babam ve canım ağbim için.Evin küçük kızı olmayı ne çok sevdiğimi düşündüm.Seke seke yürüyüp sarı dalgalı saçlarımı oraya buraya atmayı ne çok sevdiğimi.Annemin benimle evcilik oynamasını.Babama beni kucağıma al dememi.Öyleydi ki ben m'lerin ve n'lerin yerini değiştiren bir çocuktum.Un kurabiyesini çok sevdiğimi bilen annemin her çarşıdan dönüşünde kese kağıdını uzatmasını.Ve bununla birlikte gelen minik hikaye kitaplarımı.Ağbimin silgilerini nasıl yediğimi,kalemlerini ısırdığımı.Babamın ağbime özel olarak yurt dışından getirdiği bembeyaz cetvelini nası boyadığımı.Bunun için saklandığımı ve sonucunda hiçbir şey olmamasını.Gündüzleri ayrı kutlanan doğum günlerimin akşamları da aile dostlarımızla kutlanmasını.Her doğum günüme annemin ayrı bir özen göstermesini.Kocaman kız olmama rağmen kocaman bir panda ayı ile kapıya dikilen babamı.Ağbimin mutlaka her doğum günümde hatıra defterlerime bir şeyler yazmasını.
Büyüdüğümü hatırlıyorum.Dostlarla kutlanan doğum günlerimi hatırlıyorum.
Ve sonra bir doğum günümde ilk defa yalnız kaldığımı,ailemden kilometrelerce uzakta olduğumu.Arkadaşlarıma da boş verin doğum günümü oturup vizelere çalışalım dediğimi.Akşamında müzik dinlerken çok ağladığımı ve bir anda arkadaşlarımın gelip hadi çıkalım demesini.Başka bir doğum günümde ise bütün gün telefon için beklediğimi ve ben çıktıktan sonra arayan sevgilimi.Ve tüm gece eğleniyor gibi yapıp,eğlenmediğimi.
Sevgilimin yaptığı doğum günü sürprizlerini.
Nasıl evlendiğimizi,nasıl eşim olduğunu.
Kızgınlıklarımı,ilk iş heyecanımı.
Hatalarımı,yanlışlarımı.
Sevdiklerimi düşündüm ayrı ayrı.Geçen yıllarda hayatı nasıl anlayıp kucakladığımı.
Ergenlik de üstüme gelen dünyayı yirmilerin başında nasıl salladığımı.Yirmilerin ortasında hayatını kurcaladığımı ve yirmilerin sonunda hayatı artık netleştirip anladığımı.
30lu yaşın bana annelikle gelmesini.Ve beni bir yerden bambaşka bir yere sürüklemesini.
Çok büyüdüğümü.
Bir canlıya hayat vermenin ne demek olduğunu.
Ve yıllar sonra Onun aşkı ile yanmayı.

Hani çok gibi dursa da,ben 30lu yaşları sevdim yetinmedim üzerine bir yaş daha ekledim.İçimdeki tüm sevgileri parlattım her gün için.Şükredince bencillik yapmıyorum ya dedim.Zamanı bir ileri bir geri sardım.Ama ben 30ları da sevdim.
Ve fark ettim ki ilk önce oğlum,eşim ve diğer sevdiklerim için dilek dilerken ve dua ederken kendimi bir yerlerde bıraktım.Sonra gözümü kapadım ve bir hayalimi canlandırdım.Daha fazla umut koydum içine.Ve olacağına inandım.

Ben bugün bir yaş daha aldım ve oturup bunları karaladım.Bu yaşıma umutları yakıştırdım.Hayatı kabullenip,kalbimi canlı tutmayı.

görsel

7 yorum:

Sibelbek dedi ki...

sen her yaşta ayrı bir güzel olacaksın ve aldığın her yaş seni daha fazla sevecek canım Kelebeğim benim. Mutlu, huzurlu yılların olsun. her yeni yaşın bir öncekinden bereketli ve sevgi dolu olsun. Nice senelere. Seni çoookkk seviyorum...

MAVİANNE dedi ki...

canımmm herşey gönlünce olsun
yeni yaşını doyasıya sağlıkla geçirmeni diliyorum
30 ları sevdin ya 40 ları daha çok seveceksin emin ol :)))

Deniz dedi ki...

Mutlu yıllar canım :) Çok güzel yazmışsın hislerini, geçmişi...
Güzel geçsin yeni yaşın, çok hem de

resimli günlük dedi ki...

Bu kadar anlamlı bir doğum günü yazısı okumamıştım daha.Mutlu,huzurlu,sağlıklı çok uzun yıllar yaşayasın :)
özlem

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Nice yaşlar olsun, ben 30 ları daha çok sevdim, daha bir keyif verdi bana:))

Damlo dedi ki...

bi insanın hayatında blogcan olur mu olar. hem de kaç tane olabiler ki? işte bi elin barnağı. Hep birlikte olsun bütün yaşların!

Adsız dedi ki...

Ben Maviannenin eşinin doğum günü yazısında sizin de doğum gününüz olduğunu okudum:) o gün dikkat etmemişim halbuki yorumları da tek tek okuyorum.Bugün en iyi temennilerimi sizin için de diliyorum.Her gününüz,bir önceki günden daha mutlu,huzurlu,sağlıklı geçsin.Yüzünüzden gülümseme,kalbinizden sevgi eksik olmasın.sevdiklerinizle sağlıklı,mutlu,huzurlu nicee yıllar diliyorum.

Yazınızı da öyle içten,öyle derin duygularla yazmışsınız ki.zevkle okudum.

Hayatı kabullenmek ve kalbini canlı tutmak.çook sevdim bu cümleyi.benim de parolam olacak.sevgilerimle:)