7 Aralık 2010 Salı

Yok,yok ben oğlumu ağlatarak uyutmak derdinde değilim


Uyku problemimiz var.Dün öğle saatlerinde başlayan uykusuzluğumuz gece 1'e kadar sürmüş olabilir.Ben yatağına yatır bırak ağlasın,ağlayarak uyusun uygulamasını asla yapamam.Bir önceki postumda sanki yapacakmışım gibi algılanmış olabilir.Ben onun ağlamasına asla dayanamam.
Varsın kucağımda uyusun.Büyüdükçe zorlaşabilir.kucakta uyutmak belki.Ama varsın uyusun,öyle uyusun.Emerek uyusun.Ağlatmaya karşıyım zaten.
Dün dakikalarca kucağımda kıpırdatmadan durmuştum olabilirim yeter ki o uyusun diye.
Belli bir düzende olmasını isterken uykusunu iyi alsın istiyorum.Uyusun da büyüsün diye boşuna dememişler.Uyusunda güzel rüyalar görsün bebeğim.
Benim derdim bu.
Evet yorucu,ama bir şekilde güç buluyor insan.Bir yerde tükenirken enerjisi geri geliyor.
Araştırırken bu yazı gerçekten bana güç verdi.İçimdekileri de anlamamı sağladı.
Tıklamak isteyenler buraya

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Haklısın canım,ağlatarak uyutmamak lazım bence de.İnsan dayanamaz ki zaten onun ağlamasına.Tabii devamlı kucakta tutmak da zor olmalı,ama anne olmak da böyle birşey galiba değil mi?

Pinky dedi ki...

ben bugün bir bebek mevlüdündeydim Kelebeğim. bebiş kucağıma alınca uyuyuverdi :) beşiğine bırakınca uyandı ve mızırdandı. geri kucağıma aldım. öyle şekerdi ki. ama annesi için çok iyi olmasa gerek. O da sürekli emziriyormuş, kucağındaymış. neyse mutlu olsun bebişler, Allah size güç kuvvet versin. sağlıklıca geçsin bu evreler :)

Zeynep'in Evi dedi ki...

nasıl zordur eminim..Allah kuvvet versin.. öperim miniği:)

MAVİANNE dedi ki...

sonra bir düzene giriyor ki, şaşırıyorsun
2 oğlumda da vardı uyku problemi
hiç üzme kendini
gücün oldukça onların gönlünü ederek uyutmak en iyisi bence
sonra uyandırmaya çalışırsın uyanmaz :))
ama zor zamanlar
Allah yardımcın olsun

Deniz dedi ki...

Tam ben sana yorum yazarken sen de bana yazmışsın:)) Yıldız aynen ben de ssenin gibi ağlatmaya karşıyım,karşıydım. Tracy Hogg artık geyik gibi oldu ama bana çok iyi gelmişti. Kesinlikle deliksiz uykuyu onunla başardım. Kesin okumalısın. Detayları ve aylara göre durumu hatırlamıyorum ama özünde şu var: Genelde süt için uyandıkları saatleri kestirebiliyorsan ki, bu bir süre alışkanlık gibi oluyor, o saatlerden önce senin süt vermen.Yani o uyanmadan. Ben çok geç keşfetmiştim metodu, 1 yaş civarında, sen bari erken yol al.
Ama tabii benim şu an tuvalet olayım gibi uyku olayının da bir zamanı olabilir tabii