23 Kasım 2010 Salı

Uykusuz her gece-Delikli uykular



Daha 1.5 ayda hayıflanma demeyin.Ama UYKUSUZ HER GECEEEE 
Dün öğle saatlerinde başladı uykuya girememe halleri.İyi dedim akşama iyi uyur.Bütün gün oyaladım.Akşam olunca uyumak bilmedi bizim kuzu.Tam uykuya dalıyor tekrar uyanıyor.En fazla 40 dakika uyuyor.Bir de akşam gaz sancısı tuttu.Yıktı ortalığı.Gözlerinden yaş geldikçe ben de ağlayacaktım.Gaz problemimizden dolayı ağlama krizlerine girebiliyor.Gözlerinden yaş geldikçe dayanamıyorum.
Geçen gün Tibetimin güzel annesine de dedim.Daha önce sen Tibet hastalandığında üzülünce seni anlıyorum derdim.Ama anlamıyormuşum.Anlamaya çalışıyormuşum.Şimdi gaz problemin de bile yüreğim darlanıyorsa diğer anneleri anlamaya başlamışım demektir.
Bir ara babası uyuturrken uyuklamışım.Hadi uyudu,yatalım dedik.Yatağına koyduk.10 dakika sonra yine uyandı.Sürekli uyanmaya uykusuz gecelere alıştım.Delikli uykular uyumaya da alıştım.Artık deliksiz uykumuz yok tabi.
Gecenin 3ü bizimki gözler açık etrafa bakıyor.O da olmuyor ağlamaya başlıyor.Saat 4 oldu kollarımda sallanmaya devam ettim.(Kucakta uyuma durumu iyice ağırlaşınca ne hal alacak meraktayız.Kas yapmaya başladım şimdiden).Yatağında salladım  40 dakika kadar.40 dakika sonrası derin uykusuna girebileceğini bildiğimden.Uyudu tabi ara ara uyanarak.
O anda benim uyumamam hiççç önemli değildi.Gece uykusunun önemli olduğunu bildiğimden Demir için üzülüyordum.Bir de sevgili sabah erkenden kalkıp işe gideceği için endişeleniyordum.
Tabi daha küçük bundan sonra umarım gece uykuları daha düzenli olur.Hatta 50 kere huy da değiştirir.
Sabah olunca sanki bunların hiçbirini o yapmamış gibi uyanıp boncuk boncuk bakınca herşeyi unutuyoruz.


Ben bu satırları yazarken bizim minik bıcırık dün gecenin acısını çıkarırcasına uyumakta.Bir yandan da gece size neler edeceğim ifadesi yüzünde var sanki:))

7 yorum:

tarih84 dedi ki...

hahaha bıcırğa bakın hele,ilk 3 ay doğa diyorlar, sabır diyorum zaten sabredemeseniz de çare yok:)) o uyurken siz de uyuyun başka yol yok:)) kıyamam ya dünyaya alışamadı, hala kendi dünyasında döndürüyor aileyi:)

Unknown dedi ki...

Ben de senin bu yazılarını okudukça bugünlerimi bol bol uyuyarak değerlendirmeye çalışıyorum ama karnım büyüdükçe uyumak da oldukça zorlaştı benim için!

Deniz dedi ki...

Bizimki öksürüyor bir haftadır, gece sık sık uyanıyor. Yani şekerim, duydunuz zilin sesini, ne kadar düzene de girse, arada yine düzen bozuluyor ve yine delikli uykular...

Ama sana bişey diycem nacizane, hani uyutmadım gece iyi uyusun diye diyorsun ya, aslında uyku uykuyu çeker diyorlar, yani ne kadar çok uyutabilirsen aslında o kadar daha çok uyurmuşşşş

Pinky dedi ki...

boncuk boncuk bakınca bir gülücük atınca hepsini unutuyorsun değil mi? bak sen şu yaramazaa. kısa zamanda deliksiz gece uykuları olsun inşallah :)

Sibelbek dedi ki...

Bana ilk 3-7 ay sonra geçer demişlerdi. artık geceleri güzel uyuyor ama yatağa yatırma konusunda hala sıkıntı yaşıyoruz :P inşallah Demir'de Tibet'e benzemez yoksa 3 yaşına kadar Allah kolaylık versin diyorum yani :))))

zizim bizim dedi ki...

ben uyku diyorum, sen uykusuzluk! en geç 6. ayından sonra bu zamanları gülerek hatırlayacaksın :) tanıdığımız böyle bir aile var da ordan biliyorum, 2. ayında bize geldiler isterseniz uyuyun biz ilgileniriz dedik, doğrudan yatağa koştular :))

Benden Bizden dedi ki...

Allahtan bir gun kotuyse ertsi gun telafi ediyorlar, en kotu 2 gun sonra. Sik sik bugunler gececek diye hatirlatin kendinize, en buyuk destek bu. bir de 15 dk bile olsa uyumaya dinlenmeye calisin, cok kolay gelsin!! sevgiler...