13 Kasım 2010 Cumartesi

Demirle 32.gün

Dün doktor kontrolümüz vardı.En son gittiğinde sarılığı vardı.Doktor önemli olmadığını söylemişti.Fakat hala geçmemesi bizi endişelendirdi.
Dün Hepatit b aşısının 2 .kısmını olduktan sonra doktor kontrolünden geçti ve doktor bir kaç test istedi.Minik oğlumun minicik elinden kan alındı.Beni dışarı çıkardı hemşireler.Ağlamasını duymamak için uzaklaşsamda sesi geldi.Ağlamamak için zor tuttum kendimi.Şimdi bir yerlerde yavrularının büyük acılarını yaşan anneler vardır sakın ağlama diyerek susturdum kendimi.Minicik elini sarılmış görünce çok fena oldum.Kan almadan önce acıktığı için açlıktan hastaneyi yıkmıştı zaten.Hemen gidip emzirme odasına emzirdim.Bir de kan alınıp ağlayınca iyice helak oldu küçük bedeni.
Doktor ufacık bir değer farkından ilaç yazdı.Ama sevgilim bütün çocuk doktoru tanıdıklarını aradı.Hepsi çok gereksiz olduğu kanısına vardı.Biz de ilaç almadık tabi.Doktoru da kınadılar,nasıl hemen ilaç verdi diye böyle bir değer için.Anne sütü sarılığıymış ve geçecekmiş.
Salı günü bir test sonucu daha var.Umarım o da iyi geçer.Götürdüğümüz diğer bir doktor endişe etmememizi söyledi.Tabi o kadarcık şey bile beni üzmeye yetti.Diğer sarılık da bebekler keyifsiz olup emmek istemez,başını dik tutamazmış.Maşallah bizimkinde öyle bir sorun yok.
Dediklerine göre zamanla geçecekmiş.Umarım en kısa zamanda geçer.

5 yorum:

Benden Bizden dedi ki...

masallah demir oglana! ilac almamakla iyi etmissiniz sariligin en iyi ilaci anne sutu! :)

Bellek Kutusu dedi ki...

Üzme kendini Yıldızım Kelebeğim, Demir Bebek toparlar hemen merak etme;)

Syhn dedi ki...

inşallah cnm en kısa zamanda geçer!!

bebeklerden kan alınmadan hastalık kontrolü yapılabilse keşke.. :(

Unknown dedi ki...

Ah canım!Geçenlerde ben de hastaneye kan vermeye gitmiştim,bir anne getirdi yeni doğmuş bebeğini.Annesini aynen dışarı çıkardılar,bebişin topuğundan kaln aldılar.Benim de içim gitti!
İnşallah sarılığınız en kısa zamanda geçer!
Benim oğlum da 1800 gr olmuş,daha 30.haftada!
Mutlu bayramlar!

Pinky dedi ki...

ay ben görmemişim bu yazıyıı. çok kızdım o doktora. azıcık bir değer yüzünden ufacık bebişe hemen ilaç mı verilir canım. geçmiş gitmiştir umarım Kelebeğim, şimdi iyidir inşallah.