16 Şubat 2010 Salı

3 film birden(Aşkın 500 günü,Kolera Günlerinde Aşk,Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar

Son zamanlarda çok fazla film izliyorum.İzledikten sonra yazmayı unutuyorum.Ya da ilginç,güzel gelmiyorsa hiç yazmasam iyi diye düşünüyorum.Bir de bu sıralar The Bing Bang Theory izliyorum üst üste.3. sezona geldikçe daha bir komik olmaya başladılar.Orada yer alan Sheldon adlı karaktere bayılıyorum.Bu diziyi daha sonra anlatabilirim.
Gelelim filmlerimize.Aşkın 500 günü.Aylardır izleme derdindeydim.Sinemada olmadı,dvdsini bulamadım.Derken geçen cuma buldum ve aldım.12 şubat gecemiz için izlemeye başladık.Geçen hafta Damla ile buluştuğumuzda soundtrack albümünü alacaktım.Damla dur bir filmi izle dedi.Peki dedim,ilk önce film.

Dilimize çevrildiği ismi gibi aşkın 500 günü anlatılmış fakat zaman sıralaması yok.Zaman karışık olarak verilmiş.Müzikler süper,çok çok sevdik.Film de güzel.Detaylara girmeden izleyin derim,izlemediyseniz.Yes Man filminden hatırlayacağımız Zoey Deschanel ve Joseph Gordon-Levitt başrollerde.


İkinci filmi geçen hafta izledik.Kolera Günlerinde Aşk.Javier Bardem'in başrollerde oynadığı film,Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcia Marguez 'in romanından uyarlanmış.Umutsuz bir aşkın bir insanı ne hallere sürükleyebileceğini anlatan bir hikaye.Filmi izlerken bazı yerlerde sıkılsak da sonlara doğru daha bir heyecanla izledik.


Son filmi ise 2.kere cumartesi izlemiş oldum.İlk izlediğimde sinemada yakın bir kız arkadaşımla izlemiştik.Filmdeki hikayeler ne kadar doğru diyerek evlerimize yol almıştık.

Gerçekten biz farklı anlamlar çıkarmakta çok başarılıyız erkeklerin yaptıkları karşısında.Aslında onlar düz mantıkta düşünüyorlar.Aslında iyi de yapıyorlar,beyinlerini gereksiz şekilde doldurmuyorlar.Çok fazla düşündüğümüz ve de gereksiz yere kendimizi yorduğumuz çok oluyor.En güzeli erkekler gibi neyse o,düşüncesini kafamıza yerleştirirsek daha mutlu olabiliriz.

Erkeklerin söylediklerinden ya da yaptıklarından gizli anlamlar çıkarmaya çalışmak saçma.
Filmde bu sözünü ettiğim düşünceler üzerine kurulu.Gerçek hikayeler.Kadınların sürekli farklı anlamlar çıkararak bazen bütünü kaçırmaları.Detaylara yoğunlaşmak bazen bütünü kaçırmamızı sağlıyor.Erkeklerin hiç mi hatası yok diyeceksiniz.Elbette var.Onlar da bizim detaycı olmamızı farklı beyin yapılarına sahip olmamızdan kaynaklandığını anlamak için biraz daha çaba gösterebilirler.

Filmin kadrosuna gelince.Çok kalabalık bir kadro.Başrollerde Jennifer Aniston,Ben Afleck,Drew Barrymore
Scarlett Johansson var.




27 yorum:

stuven dedi ki...

son filmin konusunu çok güzel yere bağlamışsın. ben olsam filmin adını tam tersi koyardım:)
bu 3 filmi de izlemedim:( not alınmıştır:) ama 2.ci sanırım izleyemem:S

Pinky dedi ki...

bende Sheldon'a bayılıyorum. Çok güldürüyor beni :)

Bu filmleri de izlenecekler listeme aldım ;) zaten 14 şubat indirimlerinde d&r vitrinlerinde görüp merak etmiştim :)

birkadin dedi ki...

kolera gunlerinde ask sevgilinin bilmem kacinci kitap hediyesidir, candir :)

MeL jones' dedi ki...

öhm,
bende hepsini izledim filmlerin
diyebilirim ki en beğendigim film askın 500 gunu. benım ıcın yerı hep ayrı apayrı olucak.
Kolera gunlerınde ask boktan ötesıydı.
dıger fılmıde cok begenmedım nedense.
daha fazla sey beklıodum sanırım
Fılm gunlerı super olur,
ızledıkce paylas lutfen :)

yıldız dedi ki...

Stuven ismi değiştirilebilir de;))2.yi neden izleyemezsin?

Pinky Sheldon mimiklerine,konuşmalarına bayılıyorum;))
Romantik film kuşağı gibi oldum zaten:))

Kuzucum kitabı daha güzeldir diye düşünüyorum,filmini izlediniz mi peki?

birkadin dedi ki...

yok izlemedik canim ama javier amca icin izlerim :)

yıldız dedi ki...

Mel'Jones evet en güzeli Aşkın 500 günüydü.Müzikler ise ayrı bir güzeldi.İzledikçe yazmaya çalışıyorum,belki yine denk gelir okursun;)

Kuzucum Javier amcayı izlerken sevgili bu filmde sinirimi bozmaya başladı bu adam dedi.Sonra sonlara geldik.Yalnız ne iyi rol yapıyor adam,yok,yok çok iyi oyuncu.Boşuna mı Oscar aldı dedim ben de;)

En Sevdiğim Şey dedi ki...

aşkın 500 günü ne kadarda akıllıca bir senaryoydu sonunu kayıt dışı tutarsam... aslında ben filmi beğenmemiştim ama bugün geldi ve hayatımda aynı şeyleri yaşayınca seveyim bari oldum:)))
javier de ne adamdır yahu,, her haliyle islenirr:))
son filmede bayılmıştım ben ya...

yıldız dedi ki...

Beyazın istilası,evet sonunda hani daha farklı,olsa mıydı diye düşündük.Aslında bir çok ilişkide olabilecek durumlar vardı filmde,Javier Bardem saç şekliyle sinir edebilir ama bu filmde:)))Son film hayatın gerçekleri,hepsi gerçek ya da olma olasılıkları var.

En Sevdiğim Şey dedi ki...

ya kızın adı autumn olmasaydı yine neyse yaniii de summer autumn filan geyik olmuştu yani:(((

yıldız dedi ki...

Aynen öyle oldu sanki çocuk yine aynı şeyleri yaşayacak gibi.

Bellek Kutusu dedi ki...

Sheldonnnnn, adamım benim:))))

yıldız dedi ki...

Kutucum hele ki zorla gülüyormuş gibi yapmasına bayılıyorum,psikopat gibi bakıyor ya o an,bir de kapı çalmasına hastayım

zizim bizim dedi ki...

kolera günlerinde aşk'ı izlemiştim eh işte denebilir, sonu fena değildi dediğin gibi. filmlerden çok bing bang theoryi merak ettim, söylenenlerden uzak kaldım da :))

yıldız dedi ki...

Zizim bizim romantik salı kuşağı gibi oldum zaten:))Diziyi bir izle derim;)

kutupayusu dedi ki...

3 filmide izledim hepsi güzel ..özellikle böle romantik film sevenlere...ama aşkın 500 gününü diğerlerinden ayırmak istiyorum galiba...farklı anlatımıyla diğerlerinin önüne geçtiğini düşünüyorum ..hem de çok içten ve doğal...duygular ifadeler herşey birbiriyle uyum içinde...akılda kalan sahneleri fazla... bu filmin en sırıtan sahnesi galiba kızın adının autumn olmasıydı ...

Sibelbek dedi ki...

hangi kanalda kelebeğim bu dizi... denk getirirsem izlemeye çalışayım?

yıldız dedi ki...

Kutupayusu Aşkın 500 günü klasik romantik-komedi filmlerinden farklı senin de dediğin gibi.Evet kesinlikle ismi Autumn olmamalıydı.

Sibelcim The Big Bang Theory Cnbc-e de oynuyor.Ben internetten izledim

Damlo dedi ki...

şimdi buluştuğumuzda albümü alabiliriz =)

yıldız dedi ki...

Damlo görevimi tamamladım,artık alabiliriz;)

Syhn dedi ki...

erkekler ne söyler kadınlar ne anlar harika bir filmdi gerçekten.. gerçekleri yüzümüze çarpıyor ama o kdr umutsuz da bırakmıyor ben çok sevmiştim :)
kolera günlerine gelince filmina dı kolera günlerinde aşk değilde kolera günlerinde seks olmalıymış çok sıkılmıştım yaa :D bu arada kitabına da bir kaç kere başlamış sonra okuyamayıp bırakmıştım ayy filmini izleyeyim diyerek ki hiç yapmadığım birşeydi:) filmi ilzeyincede iyiki kitabı okuma zahmetine girmemişim dedim :)
ilk filmi izlemedim.. izlemek isterim

yıldız dedi ki...

Syhnm evet çok gerçekçi bir filmdi.Kolera günlerinde aşkın kitabı daha iyi olabilir diye düşünüyorum.İlk filmi izlemelisin en kısa zamanda;))

ceydabural dedi ki...

üç fimide izledim ama aşkın 500 günü filmini en çok begendiğim dediğin gibi özellikle müzikleri :)

duygu dedi ki...

kolera günlerinde aşk süper bir kitaptı... filminin olduğunu duymamıştım... ben seni kelebek değil kültür mantarı olarak kabul etmek istiyorum tatlım... maşallah film sende, kitap sende... ufkum açıldı sayende yahu :)

yıldız dedi ki...

Ceyda Aşkın 500 günü güzel bir film,son film ise gerçekler açısından iyi bir anlatımı var.Müzikler ise süperdi.Soundtrack albümünü dinlemeli bol bol:))

Duygucum kitaplardan sonra filmler bazen insanı yanıltıyor.Kitap okurken mekan,kişi seçimi sana kalmış oluyor.Filmde başka yerler,başka kişileri görünce bizi tatmin etmeyebiliyor.
Utandım şimdi benden kültür mantarı olmaz:))Ben kitap okumayı seven,sinema en büyük zevklerinden biri olan biriyim sadece.Ama birazcık da olsa önerilerim hoşunuza gidiyorsa o zaman çok seviniyorum:)

Unknown dedi ki...

Kolera Günlerinde Aşk'ı merak ettim!Üstelik de Javier Bardem varsa kesin izlenmeli!Kitabını da okumayı çok istiyorum!

yıldız dedi ki...

Kitap kurdu kitabı daha güzeldir diye düşünüyorum;))