28 Ocak 2013 Pazartesi

Rüzgarla Gelen



Syhnm artık kitap yorumu yapmıyorsun gözümden kaçmıyor deyince son zamanlarda okuduğum ve çok etkilendiğim bu kitabı paylaşmadan geçmek istemedim.
Vietnam savaşı sırasında gazi olup,ruhsal ve fiziksel yaralarla dönen bir babanın 4 evladı ve eşini bırakmak zorunda kalıp,geride kalan ailesinin başına gelenleri anlatan bir kitap bu.Anne 3 kız bir de oğlu ile ayakta kalmaya çalışıyor.Başlarına gelmeyen kalmıyor.Bu kadar acılı bir hayat hikayesi insanı sıkmadan ilerliyor.Ve her şeye rağmen aile olmak ile ayakta kalıyorlar.Böyle hikayeler fazla acıklı gelir bana.Ama anlatım sıkmadan,sizi içine de alarak öyle bir ilerliyor ki kitabı elinizden bırakamıyorsunuz.
Tüm bu yaşananlar dünyada bir çok insanın başına gelebiliyor,benim başıma gelmedi oh demek bencillik dedim okurken sık sık.Ama şükretmek için bir çok neden dedim kendime.
Böyle bir aile hikayesi hoşunuza giderse mutlaka okuyun derim.

2 yorum:

tarih84 dedi ki...

bloğumda göz yaşlarım aka aka yazdığım bir kitap tanıtımı yazısıydı. Ben bu kitabı okurken ağladım güldüm kahkahalara boğulduım. 5 kitaba sığacak derinlikte bir kitatı. Bonmarita olmak bu kanı taşımak ayrıcalık.Kızların annesine kızlara torunlara bayıldım. Din değiştiren kız beni yerlere yatırdı:) Yzar kardeş benim bile kanımı dondurdu 5 çayını ğporselen fincanda içerken elinde bıçak haller deli gibi görünen ama akılları fazlasıyla başında insanlar ahh Hanry ahhh rüxgarla gel be çocuk:( Bak yine ağlıyorum.

Syhn dedi ki...

çok yakında manyak bi ktiap alışverişi yapacağım ve bu da sepetimde. aynı zamanda ismim de geçmiş ne güzel :)
okudugunu izlediğini görüyorum. daha sık yazalım ;)