4 Mart 2010 Perşembe

Çiçek gibi çiçek kız

Yarın vizyonlara Alis Harikalar Diyarında Tim Burton imzası ile giriş yapacak.Üstelik 3 boyutlu.Bir anda hikayenin kendisini hatırlamaya başladım dün.Açıkçası çocukken sevdiğim bir hikaye değildi.Sanırım beni en sinir eden duvar üstündeki yumurta kafalardı.Fantastik öyküleri hep sevsem de Alis sevdiğim bir karakter değildi.Bilmiyorum belki ortalığı karıştırıp,anahtarlar falan bulmasından belki dev gibi büyümesinden.Belki de küçülmesinden hoşlanmıyordum.Fakat Tim Burton ismini duyunca cezbediyor.İzlenimlerimiz neler olacak bakalım.

Alisi düşünürken asıl sevdiğim karakterleri düşündüm.Mesela sürekli Polyanna kitapları okurdum.Polyannın çizgi filmini de çok severdim.Kitaplarını okurken en sevdiğim anlardan biri yaşlı bir teyzeye yardım için giden Polyannanın avizenin kristal taşlarından güneş ışığı kırılmaları ile elde ettiği renklerin duvara yansıma oyunudur.Çünkü benim de anneanneme gittiğimde en çok oynadığım şeylerden biri avizeden düşen kristal taşlardı.Polyanna beni etkileyen bir karakter olmuştur.Kendimde hala izlerini görürüm.Evet salak denecek cinsten iyimserdi.Ama iyimserliği sonucunda hep kazanan o olurdu.En dalga geçilen karakterlerden biridir iyimserliği yüzünden.


Son 2-3 yıldır 80'ler şöyleydi,böyleydi diyerek eskilere fazla gittik.Bu postta o tarz öğeler içerebilir.Aslında benim çocukluk dönemime yaptığım özellikle çizgi filmsel bir yolculuk oldu.Polyannadan sonra aklıma Çiçek Kız geldi.Ben de hatırlarken zorlanıyorum.Çünkü İzlediğimde 4-5 yaşlarındaydım.Çok etkilediği için aklımdan hiç çıkmaz.Tatlı mı tatlı bir kızımız 7 renkli çiçeğin peşinde koşarken dünyayı geziyordu.Belki de dünyayı gezme hayalim o çizgi filmden geliyor.Çiçeklerden sihir alıp kolyesine dolan enerji ile elbise değiştirirdi her durum için.Peşinde de esmer bir hatunla,köstebekten bozma bir adam takip edip onu yakalamaya çalışırdı.
Hatırlamak isteyenlere;



Tabi en bilinen şeker kızlardan biri Candy idi.Aslında çiçek kız ile şeker kız birbirine çok benziyor.Şeker kızın ilk gösterildiği zamanları hatırlamıyorum.Star Tv'de öğlenleri okuldan geldikten sonra izlediğim zamanları hatırlıyorum.İple çekerdim başlamasını.Sevgilisi Antonye kavuşamadıkça üzülürdüm.Birazcık da Candy izleyelim mi?



Heidinin kitaplarını da bol bol okur,çizgi filmini izlerdim.Fakat neşeli başlayan çizgi film cingılından sonra Heidinin yaşadıkları içimi burkar bazen izlemek istemezdim.Heidi sevimli bir kahramandı ama yaşadıkları zordu.

Peki siz en çok hangisini severdiniz?

24 yorum:

birkadin dedi ki...

hayranlikla okudum yazdiklarini Yildicim, nasil da iyi hatirliyorsun, ben hatirlamiyorum boyle, galiba o zaman da en cok sevdigim sey reklamlardi, kisa kisa, hizli hizli, oturamazdim tv basinda bu kadar zaman :)

yıldız dedi ki...

Kuzucum bazı şeyleri çok net hatırlıyorum ama eskisi gibi değil hafızam.Reklamları ben de çok severim küçücük bebekken bile reklamlar çıkıca pür dikkat izlermişim:))

Nazpek dedi ki...

Ben herşeye rağmen Heidi diyorum çatıdaki odası,samandan yatağında yıldızları izlemesi,Peter Clara keçiler hepsi çok tatlıydı birde başlarken bulutun üzerindeki hali yokmu bayılırdım ben

yıldız dedi ki...

Nazpek demek Heidi diyorsun,başlarken ki görüntü çok güzeldi gerçekten özellikle müziği:))

stuven dedi ki...

çok güzeldi. çiçekci kızı da candy de hatırlıyorum...

Sibelbek dedi ki...

Ben Şeker Kız Candy hayranıydım, açıkçası hala da öyleyim. O yaşımda yaşayamayacağım güzellikte bir aşktı onunki, yani o zaman öyle düşünürdüm ve çok güzeldi benim gözümde. Ona benzemek istediğimi hatırlıyorum ve Antony gibi bir sevgilim olmasını istediğimi :)

En Sevdiğim Şey dedi ki...

heidi, şirinler, taş devri, susam sokağı, pollyanna, voltran, heman... oooooo,,, ne kadarda çokmuş.. hepsini sevimişim sanırım.. ve hala sevmekteyim...

alice'i uzun zamandır sabırsızlıkla bekliyorum..hatta kitabı unuttuğum için gidip aldım ve bir çırpıda tekrar okudummm.... tim burton, johnny deep'i bu defa nasıl sese kattı meraktayım...
pazar günü sinemalardayım:)))

yıldız dedi ki...

Stuven ne tatlı kızlardı değil mi?

Tibetin güzel annesi evet şeker kız Candyi daha net hatırladığım için onun yeri bende de başkadır.Onda da birqaz Pollyanna tavırları vardı hatırlarsan.

Beyazın istilası sayacak çok çizgi film var.Keşke şimdi yeniden oynasalar izleyebilsek.
Alisi merakla bekliyoruz.

Hülya dedi ki...

hatirliyorum! : ) keske simdide oynasa!!

Guzel paylasim olmus tskler!

DenDen dedi ki...

ben ilkokuldayken yayınlanıyordu şeker kız ve heidi bir de pinokyo vardı demek onu hatırlayamadınız. Heidi severdim. Şimdide onun benzeri bir kızım var. Tombiş tombiş

yıldız dedi ki...

Hülya rica ederim,keşke tekrar izleyebilsek.

DenDenAk pinokyoyu da hatırlıyorum ama en sevdiklerimi yazdım.Demek heidiye benziyor ne güzel,Allah bağışlasın.

Syhn dedi ki...

sen kalk alici ilk gün izliycem diye yola çık bi bak turkçe dublajlı!
onu geçtim cinebonus a gitmiştim 3D bile değil! e yuh dedim hevessşm kaçtı gidemedim filme..
bu arada,
hakikaten bende alice' i sevmezdim bi büyüyüorsun bi küçülüyorsun içme şu zıkkımı di mi ama!
:D

yıldız dedi ki...

Syhnm cinebonusta da mı yok 3de?Hem çocuklar için mi Türkçe dublaj yaptılar?
Alis burnunun dikine giden hayali kahraman işte:)))

pofiş♥ dedi ki...

yıldızcım baktın mı bilmem ama çocukluğumu bende böyle bir postta hatrladığımı yazmıştım benimklerin hepsi orda yazıo:)
ben kendi kendime bi mim yaptımm veee senii dee büyük bir zevkle mimledim kuzucum:)

yıldız dedi ki...

Evet bakmıştım Pofişciğim;))Mimini aldım şekercim.

defne dedi ki...

ya yıldıız sen benden büyüksün galiba, ben hatırlamıyorum o çizgi filmleri :)) ama sanırım aynı yaştayız :) ben heidi'yi severim çook :)

yıldız dedi ki...

Defne 29 yaşındayım,ama ben küçüklüğümle ilgili şeyleri net hatırlarım.Ağbimin sünnetini hatırladığımı söylediğimde deli ederim milleti:)
(ağbimin sünnetinde 2-3 yaşlarındaydım)

Damlo dedi ki...

tim burtona beraber gidelim gitmediysen?

yıldız dedi ki...

Damlo geldin mi sen hoşgeldin!

Sevgili de gitmek istiyor Damlocan.Son günlerde halsizim,midem fena,yatıyorum sürekli,henüz gidemedik.

Bellek Kutusu dedi ki...

Sen daha gencecik bir kelebekmişsin Yıldızcım:)
Her zaman kahramanım Heidi'ydi. Hatta Heidi'yi renkli seyretmek konusundaki bitmek tükenmek bilmeyen kamuoyu baskım yüzünden renkli TV almıştık:)

yıldız dedi ki...

Kutucum gencecik mi:))Heidi için mi renkli tv alınmıştı?Demek Heidiyi severdin:))

defne dedi ki...

yıldız o halde sen benden daha sıkı hafızası olan gördüğüm ilk kişisin :))

yıldız dedi ki...

Defne eskiden hafızam süperdi,şimdi o kadar değil canım:)

Pinky dedi ki...

candy candy candy :) vataşiva candy :)) idolüm :)