4 Mart 2010 Perşembe

Cennetimden Bakarken-The Lovely Bones



Film Peter Jackson filmi olunca aylar öncesinden beklemeye başladım.Çekilirken ki görüntülerini izleyeli 3-4 ay olmuştur.Ne zaman ne zaman vizyona girecek derken geçen cuma sinemalarda vizyona girdi.Dün izleme şansım oldu.Bu kadar beklememe deydi mi?Hayır.İçim sıkıldı izlerken.Efektler beklediğim gibi de etkilemedi beni.En çok merak ettiğim cennet görüntüleri idi.Zaman zaman içimi bir ürperme alsa da cennet görüntüleri daha iyi olabilirdi.Cennetin en ilginç tasvir eden filmlerden Robin Williams'ın dilimize Aşkın Gücü olarak çevrilen What Dreams May Come isimli filmini tek geçerim.Yine de bir görüntü var ki Cennetimden Bakarken filminde deniz kenarına vuran kocaman cam şişe içindeki yelkenlilerin karaya vurması.Ağlamamak için zor tuttum kendimi.

Filmin bazı kısımların da çok duygulandım,öfkelendim,küçücük çocukları hunharca öldüren lanet katillerin o an hepsini elime verseler tek tek boğabilirdim.Evet filmin konusu 14 yaşında bir kızın hunharca komşuları tarafından kandırılarak öldürülmesi.Ölen kız çocuğunun ise cennet ve dünya arasında kalarak yaşadıkları anlatılıyor.Konunun ne olduğunu zaten biliyordum ama yine de içim sıkıldı,dünya bir an dar geldi.Aklım almıyor bir insanın bir insanı nedensizce,sapık arzularla öldürmesini.Hele de öldürülen bir çocuksa.

Ve filmin sonu şaşırttı.Daha farklı bitmesini beklerdim.Neticesinde izlerken çok üzülüp,bunalmak istemiyorsanız hiç izlemeyin derim.Ama ben yine de cennet görüntülerini merak ediyorum diyorsanız izleyin.

7 yorum:

zizim bizim dedi ki...

aynen katılıyorum, robin williams'ın filmindeki cennet görüntüleri çok güzeldi :) bence film de güzeldi..

yıldız dedi ki...

Evet Zizim bizim film de çok güzeldi.

Unknown dedi ki...

Benimde en çok beğendiğim sahne cam şişelerdeki gemilerin kara vurmasıydı :) Ayrıca sonuna bende şaşırdım hatta sinir oldum böyle biter mi bu diye :/

Syhn dedi ki...

ah çocuklar sadece öldürülmüyor neler neler geliyor başlarına düşünmek istemiyorum..

ya ben ne zmndır sinemaya gitmiyorum yaa. gariban mıyım neyim :(

yıldız dedi ki...

Miacım aynen öyle nasıl yakalayamadılar adamı,sinir oldum ben de:(

Syhnm aynen öyle,yazamadım:(
Syhnm niye gitmiyorsun bir sürü güzel film var vizyonda

Sibelbek dedi ki...

Birebir aynı şeyleri hissetmişiz Yıldızım. Özellikle Robin Williams'ın "Aşkın Gücü" filmiyle yaklaşık güzellikle görüntülerle karşılaşacağımı düşünmüştüm ama dediğin sahne dışında gerçekten hayal kırıklığı oldu benim için ve aynen dediğin gibi filmin sonu tam bir hayal kırıklığıydı. ve yine dediğin gibi filmin en can acıtan tarafı bir çocuğa bu gözle bakabilen, yetmeyip katleden zihniyetlerin dünyada var olduğu gerçeğiydi...

yıldız dedi ki...

Sibelim aynen bekledim süper efektler falan olur.Çok kötü olmuş görüntüler.Dünyada öyle insanların olduğunu bilmek hakikakaten iç yakıcı.