12 Mart 2013 Salı

Demir 29 aylık oldu

Dün gece uyumadan önce sana da iyi geceler dedi Demir bana ve ben bir hayal kurdum.Aslında o an birden zihnimde canlanıverdi.Demir büyümüş,delikanlı olmuş ve bana anne diyor,öyle güçlü bir andı ki sesini duydum kafamda.Anne demesi görüntüsünden daha netti.Birden bu kadar büyüyecek mi ya dedim.Şaştım kaldım.
Geçen gecede uyumadan önce kendi kendine konuşuyordu,anne büyük,baba büyük,Demir küçük ;ben küçüğüm.
Evet küçüksün bebeğim de ne zaman 29 aylık oldun büyüdün hiç fark etmedim sanki.
Büyümeni böyle izlediğim için çok şanslıyım.
Artık bir çocuksun,bebeklikten çıktın.
Bazen sana kızsam anında kendime kızıyorum ,insan en çok sevdiği kişiyi böyle üzer mi diye.Ama yorulduğum anlar oluyor.
Dün uzun zamandır ağlama krizi yaşamıyor diye düşünürken anneannenin evine girmek istemedin ve dakikalarca ağladın,2 yaş hallerin,o an ne yapsam olmadı.Sakin ol diye diye durdum kendime hep bekledim ağlamanın bitmesini ağlaman bitti ve sanki o ağlayan sen değildin.
Kelime dağarcığın o kadar gelişti ki dediklerine bazen şaşırıyorum.İyi ki varsın dediğimde bir kaç gün önce sen de varmıştın derken dün gece sen de iyi ki varsın dedin bana.
İyi ki varsın oğlum,iyi ki !

1 Mart 2013 Cuma

Bahar Geldi Benim İçin

Zamanı var işte her bir şeyin.Yeni blog resmim canım Sibelimden.Nasıl teşekkür etsem az.Ben anlatsam bu kadarını anlatamazdım,bir anda karşıma çıktı ve bayıldım.Tabi ki baharı bekledim aslında bana günler önce geldi.
Başlangıç yapmak gerek taze taze dedim.
Unuttum sanki buraları gibi.Aslında her gün yazmak aklımdaydı.Ama kaçtım,bir dipsiz kuyuda gibiydim aslına bakarsan.Çıkamadıkça battım sanki.Sonra kendi kendimi sarstım.Ne güzel diyorsun canım arkadaşım insan insanın kurdudur diye her anlattığımda.Öyle ben de kendimi yedim bitirdim.Bir amaç derken karşıma bir amaç çıkardı.Hazırlanmayı düşündüğüm bir sınav karşıma çıkardı.Bir çeşit öğrenciliğe dönüş yapacağım ardından da zor bir sınava gireceğim.Daha ne zaman kursa başlayacağım,eğitim alacağım belli değil.
Ama bana bir amaç ver Allahım dedim ve karşıma çıktı.
Umarım iyi sonuçlar olur.Olmazsa artık bundan da vardır bir hayır deyip yolumuza bakacağız.
İşte bu bahar çalışma zamanı dolu olacak belli ki,yeniliklerle gelecek bana.